L’Ajuntament de Valls declara deserta la licitació i demana a l’arquitecte que revisi el projecte

Contratemps per al Museu Casteller de Catalunya. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat aquest dijous declarar com a deserta la licitació del projecte museogràfic de l’equipament. Aquest pla incloïa la contractació del subministrament i instal·lació dels equipaments que integren el projecte museogràfic i l’execució de les obres d’adaptació de l’edifici al mateix, així com les obres corresponents als acabats d’entrega de l’edifici amb els immobles veïns. L’Ajuntament havia licitat aquest projecte a finals de juliol per un import de més d’1,57 MEUR, però finalment l’empresa licitadora que s’havia presentat al concurs públic ha retirat la seva oferta. Ara s’ha requerit a l’arquitecte Ignasi Cristià que revisi el projecte museogràfic en el termini d’un mes per si cal introduir-hi modificacions i procedir a una nova licitació pública.

Ubicat a la plaça del Blat, el Museu Casteller ja està pràcticament enllestit a l’espera d’omplir-lo de contingut. El projecte museogràfic preveu oferir muntatges d’última generació, amb videoinstal·lacions i eines i jocs interactius. El pla inicial contempla des d’una pantalla de 18 metres d’alçada que travessarà dos pisos, passant per una altra d’envoltant de 360 graus, fins a un videojoc on els visitants podran posar-se en el lloc de quatre castellers i aguantar un castell. L’equipament, que encara no té data oficial d’inauguració, també disposarà de botiga i cafeteria.

Reparació de la coberta i les voltes de Sant Francesc

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat inicialment el projecte reparació estructural de la coberta i les voltes de l’edifici de l’antiga església de Sant Francesc per un import de 433.501 euros. L’actuació contempla solucionar les diverses patologies que afecten l’estructura de les voltes de les naus del temple i la coberta de l’edifici, entre elles els danys a la teulada, fissures en murs, sostres i voltes o humitats per filtracions d’aigua.

El consistori també ha aprovat la licitació i els plecs de clàusules de les obres de reforma urbanística de la totalitat del passeig dels Caputxins i de la carretera del Pla -entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu- que comportaran una inversió d’1,25 MEUR. El projecte preveu la urbanització d’11.300 metres quadrats d’aquesta zona del centre de la ciutat i inclou la renovació completa del ferm, l’ampliació de voreres i la modernització total de les xarxes de serveis públics.

Recreació virtual d’un espai interactiu del Museu Casteller on els visitants podran posar-se en el lloc de quatre castellers i aguantar un castell, a mode de partida interactiva.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.