Divendres, 22 octubre 2021

La vie en rose

|

- Publicitat -

Josep Torreño | Valls

Recital casteller! La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha fet gegant a la Plaça del Blat gràcies a un registre espectacular encapçalat pel 4de9 amb folre i pilar, el primer que es veu enguany. Els rosats, eufòrics, s’apunten una Firagost històrica on també destaca l’estrena del pilar de 8.
Per la seva banda la Colla Joves completa els dos castells de 9 per primer cop en aquesta temporada i descarrega el 7de8.

Cop d’autoritat

La determinació i autoritat que la Colla Vella ha ofert en el seu 3de9f de sortida l’ha acompanyat durant tota una nit històrica. El 2de9 amb folre i manilles que han encarat en segona ronda, que ha necessitat esforç per controlar la baixada, ha provocat el primer deliri d’una plaça contagiada per l’èxit rosat, però s’ha rendit als seus peus quan en tercera ronda han descarregat el primer 4de9 amb folre i pilar de la temporada. La construcció s’ha deformat amb tot el pes dalt, tot just quan es coronava l’estructura del quatre, i, amb una execució pausada del pilar -l’enxaneta del pilar ha hagut d’esperar massa estona per incorporar-s’hi- no ha sigut obstacle i l’han sabut dominar per descarregar-lo amb certa comoditat.
Aquest es converteix en el més matiner que s’ha fet mai, amb molt de mèrit si es té en compte els nyaps de 4de9 amb folre que enguany ha provocat diversos intents desmuntats dels vallencs.
Per arrodonir-ho han exhibit més domini de les manilles amb el pilar de 8 final. L’espadat ha sembrat alguns dubtes, sobretot amb l’encaix del quart, però un cop s’ha falcat i amb l’alè de l’ambient de la plaça, no s’han resistit i han descarregat el primer de l’any. De fet ahir la Vella ho hagués descarregat tot.
Una impressionat actuació, la quarta més important de l’entitat, que ja pensa en tot el que pot arribar en un mes d’agost exigent no, lo següent.

4de9ag

Dos castells de 9 al límit

Meritòria actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i més si es té en compte la temporada que estan protagonitzant els vermells, amb lesions i altres baixes que fan que els seus castells s’hagin de repensar.
Els de Jaume Galofré han completat d’entrada dos castells que se’ls va atravessar per Sant Joan; el 3de9 amb folre, que per moments semblava que perdrien, amb una baixada defensada al límit. En segon lloc han aplaçat el 5de8 i s’han decantat pel 7de8, més o menys controlat, a més del tercer 4de9 amb folre de l’any, de mides distretes, sobretot al pis de terços i quarts i que també ha necessitat d’un esforç màxim per completar.
La Joves haurà de millorar i afinar molt les seves construccions de 9 pisos però ja se sap que quan arriben les cites d’alçada, la colla també es creix.

3de9 amb folre de la Colla Joves, primer descarregat de l’any (Foto Pere Toda-Visita Valls)
Publicitat

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.