Dimecres, 1 desembre 2021

La Vella aixeca el 3de9 folrat en una diada que s'acaba suspenent per manca d'ambulància

|

- Publicitat -
02.06.2014
Joan Sala | La Selva del Camp
L’aspecte de la plaça era molt bona a l’hora d’inici i les colles portaven un gran nombre d’efectius, signe de la importància que en els seus calendaris han atorgat a aquesta actuació

[dropcap]L[/dropcap]a diada de la Festa Major de Sant Andreu de La Selva del Camp havia vist, fins enguany, tres castells de 9, sempre el 3 de 9 amb folre, dos per part dels Castellers de Vilafranca i un de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i les previsions eren que aquest 2014 es podia completar el quart.

Els Xiquets de Reus han començat la seva actuació descarregant un esvelt i tranquil 2 de 7. No oblidem que la setmana passada a la Diada del Pallol ja van completar el de 8 folrat. Una estructura sòlida, amb alguna peça nova però veterana i que transmet molta seguretat. A segona ronda, i per tercera setmana consecutiva, els reusencs han descarregat el 3 de 8, un castell que continua amb el rodatge pels canvis que s’han hagut de fer enguany i que té com a objectiu poder-lo posar dalt d’un folre. De moment va pel bon camí.

Publicitat

3d8

La segona colla en actuar han estat els Xiquets de Tarragona i ho han fet amb el 4 de 8. El carro gros s’ha tirat amunt a la primera tot i que prèviament s’ha hagut de rectificar alguna mida entre les rengles. Ha pujat a bon ritme  i s’ha descarregat sense problemes. El castell triat a segona ronda ha estat el 2 de 8 amb folre, ja descarregat enguany dues vegades. Una vegada compactada la pinya i el folre, amb el vist-i-plau de terços i quarts, el castell s’ha anat enlairant d’una manera tranquil·la fins a l’entrada de l’acotxador. En aquest moment, sense previ avís, ha hagut una forta fuetada que ha trencat el castell provocant la lesió d’una castellera i el trasllat posterior per part de l’ambulància que havia a plaça.
Aquest fet, després d’uns vint minuts d’espera ha obligat a suspendre l’actuació.

4de8 xiquets
4de8 dels Xiquets de Tarragona a la Selva (Foto Manel Rodríguez)

 

Possiblement la gran damnificada d’aquesta suspensió hagi estat la Colla Vella dels Xiquets de Valls que ha començat la seva actuació particular descarregant el 3 de 9 amb folre, el seu primer castell de 9 de l’any que tot i els nervis normals ha estat completat amb un tempo perfecte i una gran autoritat i confiança.

Les prèvies dels mitjans de comunicació apuntaven com a gran objectiu per a aquesta diada el 4 de 9 amb folre, però les bones sensacions als assaigs i les ganes i la bona mobilització de camises han afegit el 3 també al repertori. Destacar també que la Colla Vella ha recuperat algun casteller lesionat que fa que el seu potencial d’ara en endavant augmenti en gamma de castells.

A segona ronda, amb la pinya del 4 de 9 amb folre preparada, ha arribat la notícia de la suspensió de la diada amb la decepció lògica entre castellers i públic. Els castells també són això tot i que amb el nivell que s’està assolint segurament cal una reflexió sobre quantes ambulàncies són necessàries en una actuació d’aquestes característiques.

3de9f
Primer castell de 9 de la Colla Vella (Foto Sergi Caballé)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.