Dilluns, 25 octubre 2021

La tripleta de 8 es resisteix als Moixiganguers

|

- Publicitat -

La canalla dels Moixiganguers d’Igualada no van tenir el dia ahir en la diada del seu local, que congregava fins a quatre colles amb les actuacions dels Marrecs de Salt, Castellers de Lleida i Margeners de Guissona. Els d’Igualada van sortir de plaça amb un nou carro gros però sense apuntar-se ni el 3de8 ni la torre de 8 amb folre, que van quedar en intents desmuntats.

I això que van començar amb bon peu, completant el 4de8 d’inici, castell que van haver de treballar per la lenta execució, si bé no va perdre les mides ni va perillar en cap moment. Ja és el setè del 2015 i el vintè que completen en un any.
A partir d’aquí entraven en escena els castells sostre d’aquesta formació, però les coses es van torçar, primer encarant el 3de8 que ja havien completat en dues ocasions, les dues fora de casa. Però ahir ja no va pujar com s’esperava, amb problemes a la rengla que es van fer evidents amb l’entrada del pis de quints. La canalla no ho va veure clar i van tirar avall abans de l’entrada dels dosos.
A la repetició es van decantar pel primer intent de torre de 8 amb folre d’aquest curs, que l’any passat afegien per primer cop a la seva història en aquesta mateixa diada. Amb canvis obligats respecte la torre habitual, la canalla es va mostrar indecisa massa aviat i la van desmuntar quan encara no havien col·locat el pis de dosos. Per refer-se van optar per un 5de7 de futur, ja que el pis de dosos l’ocupaven els quints del 5de8 que els de l’Anoia podrien encarar enguany, a més de la torre de 7, un pèl girada a terços, amb que es van acomiadar inventant-se una quarta ronda.

id2de8f
L’intent desmuntat de la torre de 8 amb folre dels Moixiganguers (foto festadirecte.cat)

Els Marrecs de Salt van tenir un paper destacat a la diada apuntant-se la millor actuació. Els gironins van completar un fàcil 5de7 de sortida i en segona ronda van optar pel 3de8, el quart de l’any. Un castell esbelt i executat amb bones maneres, coronat per un pom de dalt molt petit però preparadíssim. Per tancar la seva actuació ho van fer amb una segura torre de 7 que al descarregar la colla va celebrar amb crits d’un pis més.

salt
3de8 dels Marrecs de Salt ahir a Igualada (Foto festadirecte.cat)

Amb absències destacades dels seus troncs els Castellers de Lleida van tenir en el 5de7 com la seva millor construcció, que va arribar al segon intent després de desmuntar-lo en primera temptativa. El 3 i el 4de7 van completar la seva participació, per sota del seu nivell.

Els Margeners de Guissona van protagonitzar una pobra actuació amb castells de 6, apuntant-se el 3 i el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla. Els de Guissona van arrancar la  temporada molt forts, gràcies als 2de7 i el 3de7 per sota més matiners, però l’assistència als assaigs i a les places en aquest tram de temporada els ha de fer recapacitar per participar en una actuació on s’espera més d’aquesta colla.

cdelleida
5de7 dels Castellers de Lleida (Foto @cdlleida)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.