La Riera revalida els galons de 9 de la mà dels Xiquets de Tarragona

0
1068

Josep Torreño | La Riera de Gaià

La Riera ha revalidat el títol de plaça de 9 atorgat pels Xiquets de Tarragona l’any passat, quan recuperaven els castells de 9 pisos per primer cop des del s.XIX. Just abans dels castells s’ha homenatjat als tarragonins amb l’acte protocolari que servia per descobrir la placa que recorda aquesta fita.

Xiquets inspirats

Els Xiquets de Tarragona creixen en confiança a mida que avança la temporada i quan han necessitat defensar els seus castells no ha semblat pas que forcessin la màquina. Com en el 3de9 amb folre amb què han obert la seva actuació. S’ha tancat pels pisos superiors i ha fet treballar a terços i quarts, però han sabut llegir bé l’execució i l’han dominat sense dificultats.
En segona ronda han apostat pel 5de8, que cada vegada més es mostra més apamat i segur, amb moltes possibilitats per encarar-lo un pis més per Sant Magí, just d’aquí a un mes.
El castell que sí que ha necessitat més esforç ha estat el 4de8 amb l’agulla, ja que s’ha estirat d’una de les rengles. El castell, rebregat, ha mantingut serenor en tot moment i quan han deixat lliure el pilar l’han completat sense suar. Es tracta del tercer descarregat de la seva història i dos els han fet enguany.
Potser per la bona mida que ha mostrat l’espadat semblava que s’acomiadarien amb el de 7 amb folre, però finalment s’han decantat pel de 6, que han completat amb molt bones maneres.

xiquets
3de9f dels Xiquets de Tarragona (Foto Eloisa Ruiz)
[quote_box_center]Roger Peiró “Hem tancat un juliol amb 3 o 4 diades exigents de manera seguida i és un luxe poder resoldre els objectius segons els teníem planificats”[/quote_box_center]

El 2de8f, ara sí

Bones notícies a la Colla Joves Xiquets de Valls, que malgrat apuntar-se una actuació per sota del seu nivell les sensacions han estat valorades positivament per la colla. L’inici accidentat de la temporada necessita regenerar parts dels seus castells i a la Riera era una bona ocasió per seguir donant confiança, sobretot als més petits. Així els vermells han completat un plàcid 3de8 de sortida, però en canvi el 4de8 s’ha mostrat més incòmode, ja que pels pisos inferiors perdien les mides.
El repte de la tarda era completar el 2de8 amb folre, que va quedar a mitges al Milà causant algunes baixes que ha entorpit l’inici de curs dels vermells. El dos ahir es va mostrar molt atent i el van completar amb bona nota.

2de8f colla joves

[quote_box_center]Jaume Galofré “La idea seria mantenir aquests castells fins a la Firagost perquè l’encarem amb la idea de fer castells de 9. Toca ampliar gamma i mica en mica els treurem per arribar amb les millors condicions”[/quote_box_center]

Primera clàssica de 7 de l’any

Els Castellers d’Altafulla també van estar encertats amb les seves construccions. A la Riera han repetit el 3 i el 4de7 com feien la passada setmana en plaça pròpia. Castells solvents, especialment el 4de7 i el 2de6, que han servit per apuntar-se la primera clàssica de 7 de l’any.

4de7 altafulla

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.