La reducció de peus desmuntats a Sant Fèlix no satisfà a tothom

0
562

En el transcurs de la tertúlia amb els cincs caps de colla posterior al sorteig de l’ordre d’actuació del passat 16 d’agost, es va fer balanç d’algunes novetats introduïdes a la diada de Sant Fèlix d’enguany per tal de reduir el temps de la diada. Una d’aquestes afecta a la retallada de peus desmuntats, concretament diu que “un intent desmuntat tindrà la consideració de ronda realitzada i les colles podran desmuntar un peu en cada ronda, inclosa la de pilars. El següent peu se’l considerarà com a ronda realitzada, amb independència que hagin sonat gralles o que es desmunti la construcció.”

Aquesta nova mesura no satisfà ni a la Colla Vella ni als Minyons. Manel Urbano, cap de colla dels vallencs ja va advertir que no hi estava d’acord i que tampoc no hi havia consens entre les colles, però que accepta la proposta de l’organització. Urbano creu que això perjudica la diada i ho justificava comparant els peus desmuntats de dues estructures diferents “trobo que els dos peus desmuntats en un 2de8 per exemple és un temps i dos peus desmuntats en un 2de9fm és un altre. Per tant, penso que que hi hagi només dos peus desmuntats perjudica la diada.”

De les diverses novetats, Albert Pérez, cap de colla dels Minyons, aquesta és l’única que no acaba de veure clar, ja que passar de ronda significaria començar de zero “en el fons, si has de desmuntar un peu i has de passar de ronda i has de fer igualment el castell aquest o similar, has d’utilitzar una ronda a part, la quarta o la cinquena. Amb la qual cosa penso que en aquest moment que ja tens a tothom preparat és muntar i desmuntar i de l’altre manera hauràs de tornar a muntar de zero.”

Qui es va mostrar obertament favorable va ser el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach “és una cosa que provarem aquest any, penso que tot el que sigui millorar les transicions entre castell i castell fa que anem més ràpids, no vol dir que haurem d’anar més depressa en muntar les coses, sinó que perdrem menys temps quan no estiguem fent castells.”
Per últim Jaume Galofré, cap de la Colla Joves, és partidari d’introduïr idees noves “
mica en mica. Veurem si funcionen o no, i sinó l’any que vé n’hi haurà de noves. Es bo fer-ho poc a poc i que funcionin.”

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.