La Prèvia: Els castells de 9 apunten a Sants i a Valls

La Prèvia

Intens cap de setmana casteller el que es viurà per les places amb jornades interessants programades tant per dissabte com per diumenge. Valls i el barceloní barri de Sants viuran gairebé de manera simultània dues actuacions que arreplegarà a 8 colles diferents amb possibilitat de veure-hi castells de 9 a les dues places.

Josep Torreño | Redacció

Barcelona (Sants) Fira d’Entitats, 18h. C/Creu Coberta,108

La Fira d’Entitats de Sants comptarà amb la presència dels Castellers de Vilafranca que podrien protagonitzar la primera actuació amb els dos castells de 9 bàsics. El 3de9 amb folre -que ja van descarregar a la diada de Fires- i el 4de9 amb folre, castell que aquesta temporada només s’han apuntat els Capgrossos de Mataró. El tercer castell dels vilafranquins podria ser el 4de8 amb l’agulla per acabar amb el pilar de 6. Per la seva banda, els Castellers de Sants intentaran repetir el 5de8 completat diumenge al seu aniversari, a més del 2de8 amb folre. També hi actuaran els Xiquets de Reus amb alguna baixa destacada. Els de Reus podrien dur el 2de7 que voldran aixecar un pis més per Sant Pere, i a Sants el castell de 8 dependrà de l’assaig d’avui. I pel que fa als Castellers del Poble Sec,  el seu màxim objectiu és el 2de7, que de completar-se esdevindria el tercer descarregat de la seva història. A més del 5de7, els del Poble Sec afegiran el 4de7 en la seva versió més lleugera, una clara prova de 4de8, el primer castell de 8 pisos que podrien encarar, si tot va bé, el mes vinent.

Valls, Diada del Pati 18’30 h. Plaça del Pati
   

Mentrestant, a Valls, quatre colles més seran les protagonistes de la Diada del Pati organitzada per la Colla Joves Xiquets de Valls, una formació que vol oblidar el 5de8 que els va quedar en intent diumenge passat al Vendrell. Al Pati tenen l’oportunitat per refer-se amb el mateix castell. També preparen un castell de 9 pisos però dependrà molt de l’evolució a l’assaig d’aquesta nit.  Actuaran amb els Minyons de Terrassa que tornaran a plantejar-se el 4de8 amb l’agulla, ja en porten tres de completats i la intenció és de pujar-lo un pis més el proper 30 de juny a la diada de la seva Festa Major. Els altres castells són una incògnita, però es barreja la possibilitat d’aixecar el 4de9 amb folre, que també seria el primer castell de 9 de la seva temporada  i el primer castell de 9 a Valls fet per una colla no local. En cartera, el 2de8 amb folre i el 7de8 sense descartar el 3de9 amb folre. Els Xiquets de Tarragona, que com els de Terrassa s’estrenarien a Valls, voldran repetir el triplet de castells de 8 per segona vegada aquesta temporada, és a dir, el 3de8, 4de8 i 2de8 amb folre, la mateixa actuació que van protagonitzar  diumenge passat a la Selva del Camp. Per últim, els Nens del Vendrell, a més de portar el 4de8, que el van completar diumenge en pròpia plaça, podrien plantejar-se el primer intent de 2de8 amb folre de la temporada, el seu sostre actual.

10a diada dels Minyons de l’Arboç, 12h C/Major

Ja en diumenge, els Minyons de l’Arboç celebraran la desena diada de la colla, que podria deixar novetats interessants. Hi actuaran 4 colles més i amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls com a cap de cartell, que podria sumar el quart 5de8 del curs. Els Bordegassos de Vilanova tornaran a la càrrega del 4de8, que ja el van intentar a la diada de Sant Jordi sense sort, la torre de 7 també entra en els seus objectius. Els Minyons de l’Arboç es plantejaran castells de 7 de la gamma alta com el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla, que ja han completat aquesta temporada, a més del primer intent de 7de7 del curs. Pel que fa a la Jove de Sitges, podrien tenir amb el 4de7 amb l’agulla el millor castell, castell per cert que es converitiria en el primer de la gamma alta de 7 en aquesta temporada.

19è Aniversari dels Castellers de Sabadell. 12h. Plaça de Sant Roc (Ajuntament)

Una altre jornada interessant que es viurà aquest cap de setmana serà  a Sabadell, on diuemenge  es preveu castells de 8 per part de les tres colles que participaran a l’aniversari de la colla local. La plaça de Sant Roc podria veure les primeres clàssiques de 8 tant dels Castellers de Sabadell com dels Marrecs de Salt, dues colles on en el darrer cop que van intentar castells de 8 van ensopegar amb el 4 (carregat pels Saballuts i intents desmuntats pels de Salt). Pel que fa als Castellers de Sant Cugat, intentaran revalidar el 4de8 que van completar diumenge passat a Mataró.

 

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here