La Paeria de Lleida espera viure la millor diada de Sant Miquel

Josep Torreño 

Lleida viurà aquest dissabte a la tarda la diada de Sant Miquel més esperada de totes. I és que aquesta vegada té opcions de convertir-se en plaça de gamma extra. L’actuació, a partir de les 17.30h, comptarà amb els habituals Capgrossos de Mataró, el retorn de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Moixiganguers d’Igualada en aquesta diada, i els amfitrions Castellers de Lleida. Les quatre formacions es plantegen actuacions importants el nombre d’efectius que desplacin serà determinant; l’horari i dia, a poques hores del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, condicionarà.

 

La gamma extra podria arribar de la mà de la Colla Vella en forma de 5de9f, construcció que ja han completat en 7 ocasions aquesta temporada. L’acompanyarien amb el 3 i el 4de9 amb folre o substituir algun d’aquests castells pel 9de8. Però atenció perquè els rosats porten treballant el 3de9f i pilar, un castell inèdit per la colla tot i ser els autors del primer intent de la història, l’any 2008. Des d’aleshores no se l’ha plantejat més i si no arriba per dissabte podrien aplaçar l’estrena per la diada del 7 d’octubre a Reus.

Com sempre el compromís dels Capgrossos de Mataró amb la Paeria serà anar a oferir una gran actuació, que podria estar formada pels dos castells de 9 bàsics, a més del 5 o el 2de8f (aquests dos darrers pensant en clau diada del Mercadal de Reus del proper dissbte 7 d’octubre, on els volen aixecar un pis més). Els del Maresme volen estrenar el pilar de 7 amb folre a Lleida, plaça on el van coronar per primer cop en la seva història en la diada del 2005.

Els Moixiganguers d’Igualada podrien assegurar el 3 i el 4de8 i depenent del nombre de gent que desplacin atacarien la torre de 8 amb folre, és a dir, la seva millor actuació, que ja van reeditar el passat cap de setmana a Vilanova per quarta ocasió en aquesta temporada. Els de l’Anoia tornen a la diada de Sant Miquel on ja van participar el 1996, on van descarregar el seu primer 4de7 i que els va permetre anotar-se la primera clàssica de 7 en la segona temporada del seu hisotrial.

Per últim els locals Castellers de Lleida arriben amb el 4de8 com a millor construcció, que enguany han completat en quatre ocasions. Dissabte tornarà a ser l’objectiu a batre abans d’atacar el 3de8, que encara no han provat aquest 2017 i que no descarreguen des del novembre passat. El 7de7 completaria la que esdevindria la seva millor actuació d’aquesta temporada.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here