Setmanari digital i casteller

Dissabte, 21 maig 2022

La Nit de Castells també premiarà una campanya de comunicació

|

- Publicitat -

La Nit de Castells 2017 ja té data: serà dissabte 28 de gener al Centre Cultural de Valls i en retransmissió en directe a través de La Xarxa per a les televisions locals de Catalunya i pel canal 159 de Movistar +. La Nit incorpora en aquesta edició un premi més: a una campanya de comunicació, que se suma al catàleg de reconeixements ja existents.

L’onzena Nit de Castells tindrà onze premis diferents, que permetran reconèixer tant trajectòries i iniciatives continuades en el temps, com moments màgics de la darrera temporada. Els premis disposen de cinc jurats diferents: el Consell Assessor de la Revista Castells (integrat per dotze persones de diferent procedència i llarga trajectòria en els castells) atorga quatre premis: a la Trajectòria, a la Iniciativa social, a la Plaça de la temporada i L’aleta (a una acció relacionada amb la canalla); els cronistes castellers decidiran el Moment casteller de la temporada i la campanya de comunicació sobre castells més original i notòria; els presidents de les set colles que l’any passat van fer gamma extra atorgaran el premi a la Colla de la temporada i a la millor fotografia en la categoria professional; la Coordinadora de Colles Castelleres dóna el premi descarregat a una colla que s’hagi distingit per la seva seguretat sense renunciar a la progressió, mentre que la Direcció de la Revista Castells lliura el títol d’Ambaixador Castells. A més, hi ha un sisè jurat, que correspon a la votació popular a la fotografia de la temporada en el concurs convocat per la Revista Castells dilluns a través de la seva pàgina de Facebook.

La Nit de Castells preveu convocar més de 300 persones al Centre Cultural de Valls –km 0 dels castells–, en un auditori format per representants de les colles i la resta d’agents de l’univers casteller (institucions, organismes, patrocinadors, mitjans de comunicació…). Com l’any passat, la Nit serà retransmesa en directe per La Xarxa per a les televisions locals de Catalunya i, posteriorment, es podrà visualitzar a través del web.

Publicitat

La Nit és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, per l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12. Enguany, farà deu anys de la primera celebració, també a Valls, i que va servir de marc de presentació de la campanya per a que els castells entressin a la llista del Patrimoni de la Humanitat, fita que es va assolir el novembre del 2010.

Relació de Premis

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

Premi a la iniciativa social. Reconeix una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

L’aleta. Distingeix la millor acció formativa en relació amb la canalla d’una colla durant la temporada anterior, en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi de fotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

  1. a) Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.
  2. b) Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles que han pujat de 6 a 7: Colla Castellera Bous de la Bisbal i Colla Castellera de La Gavarresa.

Colles que han pujat de 7 a 8: Al·lots de Llevant, Castellers de Badalona i Xiquets de Hangzhou

Colles que han pujat de 8 a 9: Xicots de Vilafranca i Xiquets de Hangzhou.


Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.