Dimarts, 17 Setembre 2019

La Nit de Castells premia Joan Vallès, Estrella Damm i els Xiquets de Hangzhou

La setena Nit dels Castells premia també l’empresa cervesera Damm pel patrocini de les diades, en un acte que ha aplegat 260 persones a Valls

Valls | ACN

[dropcap]E[/dropcap]l món casteller ha reconegut la trajectòria de més de 65 anys del membre fundador de la colla Minyons de l’Arboç, Joan Vallès i Figueras, en el marc de la setena edició de la Nit dels Castells que ha tingut lloc a Valls. A més de la distinció atorgada a Vallès, durant l’acte s’ha premiat la “iniciativa social” de la colla xinesa dels Xiquets de Hangzhou, per haver “sabut exportar els valors i la cultura castellera a l’altra part del món”, així com l’empresa cervesera Estrella Damm, amb el guardó Ambaixador Castells, com a patrocinador habitual de les diades. Els guardons han estat lliurats en el marc d’un sopar amb l’assistència d’unes 260 persones, entre representants de colles i institucionals.
El premi a la trajectòria per a Vallès està avalat per “tota una vida dedicada als castells”, segons ha destacat els convocants del premi, la revista ‘CasTells’, que ha volgut reconèixer “les seves vivències, passió i estímuls de més de seixanta anys de vida castellera”. Primer, com a component de la canalla de les colles de Valls i, des de 1958, com a membre fundador dels Minyons de l’Arboç, colla de la qual encara n’és un membre actiu.

   

Pel que fa el premi a la “iniciativa social”, ha recaigut en la colla xinesa dels Xiquets de Hangzhou. El reconeixement destaca el seu paper a l’hora d’implantar “els valors i la cultura castellera a la seva terra”. Actualment, els castellers xinesos estan plantejant ja castells de vuit per a les seves actuacions.

Per últim, el premi Ambaixador Castells ha estat concedit a Cerveses Damm, com a marca que “des d’un primer moment va apostar pels castells”, donant-los suport actiu i esdevenint “un destacat patrocinador” des de fa “més de quinze anys”.

La trobada, que marca l’inici simbòlic de la temporada castellera, ha tornat en la seva setena edició a la ciutat de Valls, on es va celebrar per primer cop l’any 2007. La idea és que la capital de l’Alt Camp es converteixi en “seu fixa” de la cita, com a “bressol” del món casteller i en reconeixement a les accions, iniciatives de debat i difusió sobre aquest fet. Amb 260 assistents, es tracta, i segons els organitzadors -la revista CasTells i l’Ajuntament de Valls-, de la convocatòria més multitudinària i amb major nombre de colles representades de totes les realitzades fins ara.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Valls, Albert Batet, i ha comptat amb la presència del delegat del Govern al Camp de Tarragona, Joaquim Nin; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé i el director del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Catalunya, Lluís Puig, entre d’altres representants institucionals i del món casteller.

En el marc d’aquesta celebració, la revista ‘CasTells’ ha presentat la seva nova pàgina web d’actualitat i reportatges castellers, així com l’edició d’un número anual especial amb les dades de la temporada i articles de reflexió.

803844
Els premiats amb els organitzadors i les autoritats presents a la Nit de Castells

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas