Diumenge, 20 juny 2021

La Jove i els Verds estrenen les dues versions del 9de8 a Vilanova

|

- Publicitat -
03.08.2014
Josep Torreño | Vilanova i la Geltrú
Jove de Tarragona i Castellers de Vilafranca van segellar la mateixa actuació, protagonitzada pels dos 9de8 que van enlairar en segona ronda, un castell inèdit fins ahir a Vilanova. El primer 4de8 dels Bordegassos queda en carregat i els marca la resta de l’actuació.

[dropcap]L[/dropcap]a immensa plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú es va tornar a omplir amb motiu de la diada gran de la seva Festa Major. Una jornada rodona per a les dues colles convidades que van acabar segellant els mateixos castells, si bé la Jove de Tarragona va oferir el 9de8 amb tres enxanetes i els Verds, com sempre, el van executar amb una. Aquesta és l’única diferència que els va separar ahir.

La Jove de Tarragona, en la seva bona línia

Els de Tarragona van tornar a obrir amb un 3de9 amb folre que enguany despatxen a plaer. Té bon ritme, molt bones mides i fins al moment no presenta fisures. Atents amb el que poden fer amb aquesta construcció!
En segona ronda van plantar el primer 9de8 de la seva temporada, que tampoc se’ls va resistir, tot i que l’estructura va presentar més batalleta de l’habitual en la colla lila amb una remoguda constant a la banda del tres. Aletes ben sincronitzades i baixada treballada però sota control. Van saldar la tercera ronda amb el 4de9 amb folre, que van haver de defensar-lo amb els pisos superiors tancats. Tot i això i afegir canvis al pis de quarts, i les quatre gotes que queien en aquell moment, res no va ser obstacle per descarregar-lo amb certa comoditat. A la ronda de pilars van descarregar el pilar de 7 amb folre, superant amb ofici el moment crític de la sortida de la canalla i que a Vilallonga no els va permetre completar el de 6.

9de8 jove de tarragona
Primer 9de8 de l’any per la Colla Jove Xiquets de Tarragona (Foto Neus Baena)

‘Una passa enrere’ per fer les que vulguin endavant

Al finalitzar l’assaig de divendres Pere Almirall, cap de colla dels Castellers de Vilafranca va anunciar que a Vilanova no hi hauria ni torre de 9 ni pilar de 8, com darrarerament oferien en aquella plaça. El motiu? Sortir de Vilanova amb bones cares i amb la satisfacció de plantar els seus castells sense ensurts i sobretot, amb confiança. Així va ser, els Verds d’ahir van tenir en el seu 4de9 amb folre de sortida un castell plàcid en tot moment, el millor segurament dels que han aixecat enguany. Com la Jove, va plantar el 9de8 en segona ronda, però amb un enxaneta com és habitual en els vilafranquins. És el tercer de la temporada i també el que millor han executat, tot i les novetats en el pis de terços de l’estructura del tres. El 9 vilafranquí aixeca sempre molta expectació en el moment que l’enxaneta passeja pels poms de dalt i desfà el neguit que es respira a plaça quan es corona la tercera aleta que el dona per vàlid. És la gràcia d’aquest castell.
Van deixar per a la tercera ronda el 3de9 amb folre, que si bé va tornar-se a tancar al pis de sisens, aquesta vegada el van treballar molt còmode per apuntar-se el desè de l’any. Van cloure la seva actuació amb un pilar de 7 amb folre excel·lentíssim.
Objectiu assolit, en el com, els Castellers de Vilafranca van ser a Vilanova la colla de sempre.

9de8 pom de dalt castellers de vilafranca
Detall del pom de dalt del 9de8 dels Castellers de Vilafranca (Foto Marcos Ameijeiras)

Primer 4de8 bordegàs de l’any, a mitges

Els Bordegassos de Vilanova van oferir el primer 4de8 de l’any davant la seva afició. Va costar trobar les mides bones perquè van desmuntar en dues ocasions la pinya amb els terços col·locats. A la tercera va tirar amunt, potser amb massa lentitud per assegurar-se el tret, això va fer desgastar els pisos inferiors que van haver de treballar la seva posició amb incomoditat. Tot i així el castell semblava tenir corda suficient, i un cop coronat i havent sortit el pis de dosos, una batzegada seca va fer desmoronar la construcció. Van refer-se amb un 5de7 senzill, tot i desmuntar-lo prèviament quan entrava el pis de quarts, donat que a una component d’aquest pis va resentir-se dels cops de la caiguda del 4de8 i va preferir tirar avall. En tercera ronda van completar el 7de7, descartant les altres construccions importants que tenien previst, com la torre de 7 o el seu primer intent de 9de7. Tot i que la caiguda del 4de8 els va marcar tota l’actuació, els vilanovins van donar per bona la seva Festa Major.

4de8 bordegassos
4de8 carregat dels Bordegassos de Vilanova (Foto Marcos Ameiijeiras)

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.