Diumenge, 28 novembre 2021

La Jove de Vilafranca fa “un pas al costat” i no actuarà a la seva festa major

|

- Publicitat -

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha enviat una nota de premsa comunicant que no actuarà a les diades castelleres de la festa major de Vilafranca dels dies 29 i 31 d’agost. Actualment la colla no atrevessa un bon moment i creu convenient fer un pas al costat degut a la seva manca de niell tècnic per participar “plenament i dignament a la festa gran de la vila”.

La Junta es va donar un termini de temps fins a la Diada de Cal Peitabí, del passat 16 de juliol, per comprovar si, tècnicament, durant els mesos de maig i juny, s’assolia una millora que permetés afrontar els castells de 7 a les sortides d’agost i, també, per Festa Major. Atès que aquesta recuperació tècnica no s’ha produït, sinó al contrari, la Junta va comunicar als administradors que declinava a participar a les diades de Festa Major 2016, limitant la presència de camises blau cel a l’entrada a ofici del dia 30 d’agost, l’ofrena a Sant Fèlix durant l’Ofici i el posterior pilar al monument Als castellers.”

Publicitat

Així mateix, la colla afrontarà, durant les properes setmanes, una important reorganització interna per poder recuperar el nivell tècnic i el nombre de castellers. S’està treballant ja en aquesta reorganització i totes les novetats s’aniran comunicant oportunament. Aquest fet implicarà haver d’anul·lar alguns compromisos fins que no es recuperin les condicions tècniques per actuar a plaça. Recordem que la colla, el seu primer any d’existència, a l’agost de 2011, ja va assolir la clàssica de 7 i l’any 2012 va fer més de quaranta castells de 7 i 7 i mig, essent el seu màxim castell la torre de 7 descarregada en tres ocasions l’any 2014. En el que portem de temporada, no ha pogut intentar els castells de 7 i ben just ha assolit uns pocs castells de 6.

La Jove, doncs, segueix amb la seva activitat habitual i els seus assajos generals són els dimecres a les 21:30 h i els divendres a les 22 h, al seu local, Cal Peitabí (C/ Amàlia Soler, 8). Els de canalla es fan els dimecres a les 20 h i els divendres a les 20:30 h. La Colla convida a tothom a participar als seus assajos i aprofitar l’oportunitat de fer castells.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.