Dimecres, 20 octubre 2021

La Firagost es presenta interessant a nivell casteller

|

- Publicitat -
Josep Torreño

La diada de la Firagost, amb motiu de la fira de productes del camp, torna a ser motiu d’una nova jornada castellera a la Plaça del Blat. Les dues colles dels Xiquets de Valls, que no coincideixen a plaça des de la diada de Sant Joan,  ja tenen enllestides les estructures que podrien protagonitzar demà a partir d’un quart de 9 del vespre.

Tripleta de la Colla Vella amb possibilitat de Gamma Extra

[dropcap]L[/dropcap]a Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba en bona forma i amb ganes de repetir o superar la millor actuació de la temporada feta a Sant Joan, i amb l’objectiu molt clar de portar a plaça tan el 3de9 i com el 4de9 amb folre. En cartera dues construccions de la gamma alta de 8 ja assolides enguany; el 5de8 i el 4de8 amb el pilar.
Tot i així, no descarten fer un pas més en aquesta temporada i optar pel 2de9 amb folre i manilles. El castell s’ha assajat en les darreres setmanes i els resultats són molt satisfactoris per la tècnica de la Vella, que només dependrà del nombre de camises que presentin demà dimecres.
El darrer cop que els rosats van apuntar-se el 2de9 amb folre i manilles va ser a la diada de Santa Úrsula de la temporada 2009, i el darrer que van portar a plaça va ser al Concurs de Castells de Tarragona al 2010, on va quedar en intent. Aquest seria el 2de9fm més matiner de la colla.
Cal remarcar que la diada de la Firagost ja ha vist un castell superior al 3de9 amb folre, el 3de8 aixecat per baix que van apuntar-se a la temporada del 2001.

Nova cita amb els castells de 9 per la Colla Joves

[dropcap]L[/dropcap]a Colla Joves Xiquets de Valls va protagonitzar una diada de Sant Joan excel·lent que va servir per esvair dubtes sorgits a principi de temporada. Van completar la tripleta màgica amb molt bones sensacions, però des d’aleshores s’ha dedicat a picar pedra amb els castells de 8 bàsics. Per demà tenen previst tornar-hi amb el 5de8 i el 3de9 amb folre, dues construccions que podrien acompanyar amb el 4de9 amb folre, només si presenten el nombre suficient de camises.

El millor castell de la Joves en una diada de la Firagost és el 3de9 amb folre que s’han apuntat en cinc ocasions, i el 4de9 amb folre només l’han intentat en una, que van haver de desmuntar.

2013-06-24 13.14.05
A dalt, 4de9 amb folre de la Colla Vella (Foto: Aura Domènech).
A sota, la Colla Joves corona el 4de9 amb folre (Foto: Josep Torreño)
Publicitat

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.