Diumenge, 7 març 2021

La Diada de Sant Joan a Valls, pendent de les mesures de desconfinament

L'ajuntament contempla escenaris alternatius com ara celebrar la festivitat més endavant

|

La celebració a final de juny de la festa major de Sant Joan a Valls penja d’un fil a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Es tracta d’una de les primeres grans festes majors del Camp de Tarragona i molts dels seus actes, com ara Completes, els seguicis populars o les actuacions castelleres apleguen milers de persones.

Publicitat

De fet, la diada de Sant Joan a Valls dona el tret de sortida oficial a la temporada castellera, també plena d’incerteses. Els ajuntaments contemplen tots els escenaris possibles i decidiran si cancel·len, ajornen o celebren la festa en funció del desconfinament. Una de les alternatives que plantegen és celebrar la festa més endavant, fent-la coincidir amb altres festivitats locals.

L’Ajuntament de Valls té a punt la programació de la festa major de Sant Joan però encara no ha decidit si la cancel·la, l’ajorna o la celebra. La decisió es prendrà en funció de l’evolució de la crisi sanitària i del pla de desconfinament que s’implementi en les pròximes setmanes. “Hem fet els deures, ho tenim tot preparat, però volem ser curosos i prudents perquè la festivitat implica a moltes persones i entitats i no volem generar inquietuds”, subratlla a l’ACN el regidor de Cultura, Marc Ayala. “No hem volgut precipitar-nos ni prendre decisions abans d’hora perquè creiem que les coses poden canviar molt”, afegeix el regidor.

Per aquest motiu, el consistori treballa de portes endins amb totes les possibilitats i apunta que una de les opcions podria ser reubicar la festa en alguna altra cita del calendari festiu de la ciutat, sense especificar-ne la data. Pel que fa a la diada castellera de Sant Joan, un dels actes més concorreguts de la festa, Ayala explica que encara no s’han reunit amb la Vella i la Joves per decidir com l’afronten. Així mateix, el regidor admet que caldrà posar damunt la taula el fet que els castellers fa setmanes que no poden assajar.

Cal tenir en compte que el fet casteller suma unes 900 actuacions al llarg de l’any arreu de Catalunya. La suspensió des de l’inici de l’estat d’alarma fins a final de juliol, per exemple, suposaria l’anul·lació d’unes 400 exhibicions, entre elles la de Sant Joan a Valls.

Per contra, de moment el consistori segueix el calendari previst respecte les Festes de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela, que se celebren cada deu anys a Valls. Malgrat que encara queden molts mesos fins al febrer de l’any 2021, la pandèmia podria afectar-ne la programació. Segons Ayala, la comissió de festes segueix treballant “intensament” via telemàtica per fer possible les propostes culturals. “Com que queda més lluny, no és un escenari de tant de dubte com els dos mesos vinents. No hem aturat res”, assegura.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.