Divendres, 23 juliol 2021

La Coordinadora de Colles Castelleres adjudica les retransmissions de les diades al grup Som

La productora assumeix els drets d’emissió de 30 exhibicions castelleres en directe per a període de quatre anys prorrogables, en substitució de TV3 i La Xarxa

|

- Publicitat -

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha anunciat aquest dimarts que el grup Som s’encarregarà de les retransmissions de les diades castelleres. Així, la CCCC pren el relleu a TV3 i la Xarxa de Comunicació Local que fins ara emetien les principals actuacions i cedeix els drets televisius a una productora externa.

El grup cooperatiu difondrà les imatges en directe -per ‘streaming’- d’una trentena d’exhibicions arreu del país, encara per determinar. L’arrencada d’aquestes emissions coincidirà amb Sant Joan a Valls.

Precisament a la plaça del Blat s’ha fet públic aquest acord entre ambdues parts, per a un període de quatre anys prorrogables. Hi treballarà un equip fix que també oferirà un programa televisiu de mitja hora i més continguts a través d’un portal web. Pel que fa a les tarifes, es fixaran en funció de les “dimensions” de les televisions interessades.

Ara s’obrirà una etapa de negociació amb els canals de televisió, en especial TVC, per tancar acords. “Negociarem cada cas”, ha afirmat el director de Som, Oriol Soler. La productora audiovisual del grup cooperatiu s’ha compromès amb la CCCC a oferir les retransmissions de trenta actuacions en directe i en obert, un programa televisiu setmanal de mitja hora amb un o més presentadors, i resums d’una hora en cas de jornades especials, a més de disposar d’una plataforma -Castells.tv- on es penjaran vídeos i altres continguts amb l’objectiu d’arribar al públic internacional, així com també eines de participació. El responsable del projecte, Marc Roma, garanteix que apostaran fort en tècniques i grafisme durant les retransmissions i que milloraran tant en contingut com en audiències. “Volem actualitzar un programa que es feia, en alguns casos, amb recursos limitats o amb rèmores del passat”, ha manifestat Roma.

Des de la CCCC s’ha volgut tancar carpeta a la guerra oberta pels drets de les emissions de les actuacions castelleres i que va desencadenar una forta polèmica i gran preocupació entre les colles i en el si de la pròpia coordinadora. Fins i tot es va haver de crear un grup de treball dedicat a aquesta qüestió. Fins ara els drets d’emissió els tenia La Xarxa. L’elecció de Som, vinculat als mitjans de comunicació i a la indústria editorial, en detriment d’altres televisions o productores, es deu, segons el president de la CCCC, Roger Gispert, al fet que que era la proposta que més els encaixava i complia una premissa bàsica. “Garanteix la difusió gratuïta d’actuacions d’arreu del territori i també ens agrada el portal que plantegen per consolidar la comunitat castellera”, ha argumentat Gispert. Properament es farà públic el llistat d’actuacions que es retransmetran. L’acord ja s’ha donat a conèixer a totes les colles castelleres.

El projecte comptarà amb la producció tècnica de la productora de Som*, SomBatabat, i estarà pilotat pels seus productors executius Marc Roma i Oriol Cortacans. Amb aquest acord Som* també vol consolidar i potenciar la comunitat castellera a partir del portal web Castells.tv i els continguts produïts per SomBatabat, la productora audiovisual del grup. SomBatabat està format per un equip intergeneracional expert en diversos formats audiovisuals i ha produït programes de televisió, pel·lícules i documentals per a televisions nacionals i internacionals.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.