La Colla Vella s’exhibeix estrenant de cop el 3 i el 4 de 9 folrats

0
447

Els Minyons recuperen la de l’Oli de Valls com a Plaça de 9 i estrenen el 4de8 amb l’agulla, mentre que els Xiquets de Tarragona signen la tripleta de 8 i el 2de7 és la novetat dels Xiquets de Reus    

Josep Torreño | Valls 

Sense fer gaire soroll, com li agrada a la Colla Vella. Els de Manel Urbano han sorprès estrenant els dos castells de 9 bàsics de l’any, de cop, brodant l’actuació amb el 5de8, que ja van presentar el diumenge passat a Lleida. Això és el que s’ha viscut a la Plaça de l’Oli de Valls, amb un repertori més típic d’un Sant Joan que d’un Sant Isidre i mostrant un potencial notable en la primera actuació a casa. Els rosats han apostat fort per aquesta diada i han arrancat amb un sòlid 3de9 amb folre de sortida, que s’ha mostrat ferm en tot moment i l’han descarregat sense gaires complicacions. En segona tanda ha estat l’hora del 4de9 amb folre, que a molts ha agafat per sopresa. En la temporada passada, la millor de la seva història, aquesta construcció va mostrar-se insegura en certes ocasions, però ahir, a la primera de canvi, va mostrar molt bona cara. Tret d’alguns detalls, entre l’encaix del folre i terços, on aparentment van treballar-lo més, l’execució ha sigut força bona i ha completat el primer 4de9 amb folre de l’any amb aparent facilitat. La Vella ha tancat amb el 5de8, estrenat diumenge passat però incorporant altres castellers que no el van fer a Lleida.
Bones sensacions dels rosats que protagonitzen el millor inici de temporada mai fet, amb la tripleta màgica més matinera i permetent-se rotacions als seus troncs.

Els Minyons planten un altre castell de 9 a Valls

Els de Terrassa són la única formació, colles locals a banda, que pot pressumir d’haver aixecat castells de 9 a Valls. Ja ho van fer en la seva visita a la Diada del Pati del 2013 i aquesta vegada també el 3de9f però en territori rosat.
Els de Terrassa actuaven en segon torn i el castell de sortida ha sigut precisament el 3de9 amb folre, que fins a coronar-se s’ha mostrat un pèl tremoladís pels pisos inferiors però l’han corregit durant la baixada del pom de dalt. Ja és el segon de l’any i és la construcció que ha servit per recuperar la condició de la Plaça de l’Oli com a categoria de 9, igualant el sostre casteller de les dues diades de Sant Isidre documentades en aquest indret, el 1884 i el 1886. Sense que el 5de8 de la segona passés per gaire dificultats, aquest s’ha hagut de defensar, especialment a la banda del dos ja que ha quedat massa aferrat a la rengla. En tercera ronda han enlairat el primer 4de8 amb l’agulla de la seva temporada, amb una estructura del 4 força lleugera de mides a nivell de terços, pis que precisament ha hagut de defensar l’estructura en tot moment. Per acabar han completat un altre pilar de 6, que serveix per anar rodant la nova enxaneta abans d’encarar el pilar de 7 amb folre.

Ara sí, primera tripleta de 8 dels Xiquets de Tarragona

Se la podrien haver anotat el passat diumenge a Sants però ho va impedir la pluja. Els Xiquets de Tarragona han completat el 2de8 amb folre de sortida, salvant alguna incorreció al pis de terços però sense passar per cap dificultat. En segona ronda han optat per un 3de8 solvent i aparentment fàcil i algunes absències han obligat a ajornar construccions com el 5de8 o el 4de8 amb l’agulla previstes per aquest compromís. Han saldat l’actuació amb el 4de8, força lleuger de mides que s’ha desfigurat pels pisos superiors.
L’estrena del dia l’ha protagonitzat el pilar de 6, que en els primers compassos s’ha mostrat insegur, ja que el segon i el terç no semblaven treballar amb comoditat. Han treballat per coronar-lo però finalment han controlat la sortida de la canalla i l’han aconseguit redreçar la posició per completar el primer de l’any a plaça.

pde6 xdt

Estrena del 2de7 dels Xiquets de Reus

La tècnica dels Xiquets de Reus es proposa anar fent passes a mesura que passen les setmanes i ahir tenia forma de 2de7, que ha estat la principal novetat dels reusencs i que han encarat ja en primera ronda. Cal destacar la novetat dels dosos respecte la temporada passada, de mides petites, i tret de la manca de ritme s’ha completat sense gaire història. Com el segon 3de8 de la temporada, que ha pujat remenat però sense perdre les mides d’una construcció on han estrenat un quart, un quint i els dosos respecte el que van protagonitzar fa unes setmanes. El 5de7 ha tancat la seva actuació a Valls.

2de7 XDR

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.