Dissabte, 18 setembre 2021

La Colla Joves 'ho vol descarregar tot'

|

- Publicitat -
Repassem la trajectòria de la Colla Joves abans de la cita d’aquest diumenge a la Plaça del Blat
Josep Torreño

[dropcap]L[/dropcap]a Colla Joves Xiquets de Valls va començar la temporada completant el 3de8 i el 4de8 a pràcticament totes les actuacions, i a l’hora de la veritat, dues llenyes, gairebé seguides -l’intent de 5de8 i el 4de9f carregat- van servir per donar un toc d’alerta a la colla.  A dia d’avui es pot parlar de caigudes anectòtiques perquè l’embranzida que els vermells van agafar per Sant Joan amb la primera tripleta màgica els ha acompanyat durant tota la temporada. A casa han descarregat un total de tres tripletes màgiques, a més de la de Sant Joan, també ho van fer per la diada de la Firagost i durant la vigília de la Diada Nacional, a més l’han passejat a La Bisbal, Igualada, Torredembarra i Lleida.

De la Colla Joves cal destacar el retorn a la diada de Sant Fèlix, absents a l’edició de 2012. A la diada vilafranquina van sortir reforçats amb el 5de9 amb folre, i ,  Castellers de Vilafranca a banda, van ser la única formació en completar un castell de gamma extra, l’únic d’aquesta categoria que han aixecat fins al moment.
Han seguit la bona ratxa durant el setembre pel que fa als castells de 9 i cal destacar la recuperació dels grans pilars, completant el pilar de 6 en diverses ocasions i recuperant el de 7 amb folre que han descarregat en dues ocasions 8 anys després de la darrera vegada. Gràcies al seu excel·lent pilar han recuperat el 4de8 amb l’agulla, descarregat al Vendrell, i es plantegen el primer intent de pilar de 8 amb folre i manilles per diumenge.

Objectius Santa Úrsula 2013

Els homes de Jordi Guasch treballen diverses construccions per aquest diumenge i el programa podria estar format per 4 construccions de gamma extra: el 5de9 amb folre, el 4de9 sense folre, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Com arriba la Colla Joves a Santa Úrsula:

5de9 amb folre 1 descarregat
3de9 amb folre 10 descarregats
4de9 amb folre  8 descarregats / 1 carregat
pilar de 7 amb folre 2 descarregats
4de8 amb l’agulla 1 descarregat
5de8 11 descarregats / 1 intent

-És la temporada amb més castells de 9 bàsics
-És l’any amb més tripletes màgigues amb un total de 7  
-No s’apuntaven el 4de8 amb l’agulla des de 2008 ni el pilar de 7 amb folre des de 2005
-Preparen un castell amb folre i manilles, el darrer que van assolir (carregat) fou a la diada de Santa Úrsula de 2001 i va quedar en intent a les temporades de 2004 i 2009 (2de9fm)

5de9fvilafranca
El 5de9 amb folre és el castell més important fins al moment per la Colla Joves en aquesta temporada. (Fotos: Aura Domènech i Neus Llurba)

Article Relacionat:
Les 20 millors actuacions de Santa Úrsula
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.