Dimarts, 22 Octubre 2019

La Colla Castellera de Figueres guanya el Concurs de Castells de Torredembarra

El 2de7 ha estat el millor castell que s’ha assolit al Concurs de Castells de Torredembara, celebrat aquest matí. El de la Colla Castellera de Figueres, l’únic descarregat del dia, els ha servit per anotar-se l’actuació més valorada i coronar-se com a guanyadors.

Es tracta del segon 2de7 que la formació empodanesa completa en la seva història, precisament el primer va ser al certamen del 2016. Els ‘Merlots’ han obert l’actuació amb un serè 5de7 i posteriorment han ensenyat les seves cartes amb el 2de7, però l’han acabat desmuntant malgrat tenia força garanties. Abans de tornar-hi han optat pel 7de7, que s’han embutxacat sense dificultats, i a continuació han abordat el 2de7 per segon cop. Tot i que l’execució ha estat un xic lenta i l’enxaneta ha tingut alguna dificultat per iniciar les quatre passes, finalment l’han coronat amb suficiència i l’han dominat fins a descarregar. Els de la camisa morada, que van quedar segons en la darrera edició, avui s’han anotat la millor actuació de la seva història i s’emporten per primera vegada el trofeig de guanyadors.

   

Els 2de7 dels Castellers de Castelldefels i el dels Castellers de l’Alt Maresme, dues de les principals favorites, han quedat a mitges. Els de la camisa groga feia anys que el perseguien i avui han coronat el primer de la seva història, fet que els ha permès realitzar la millor actuació de la seva trajectòria, mentre que el dels Maduixots, fundats el 2014 i avui participant per primera vegada en un Concurs, tot just l’havien estrenat fa 1 setmana enrera, a Calella, tot i que en aquella ocasió la van descarregar. Les dues formacions han completat el podi protagonitzant la mateixa actuació, ja que l’han acompanyat també amb el 5de7 i el 7de7.

El 4de7 i el 3de7 amb l’agulla o el 5de7 ha estat la millor construcció per part de la resta de formacions.

El Concurs s’ha desenvolupat amb poc més de tres hores, fet que des de l’organització valoren molt positivament, així com el fet que ha estat l’edició amb menys caigudes de totes les que s’han celebrat.  S’han alçat un total de 43 castells, pilars a banda, dels quals 3 han quedat en carregat i 1 en intent-.

Classificació Concurs de Castells de Torredembarra

Font: Concurs de Castells

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu