Divendres, 14 maig 2021

La cessió dels drets d’imatge dels Xiquets de Reus a la Coordinadora es decidirà en una assemblea extraordinària

|

- Publicitat -

Josep Torreño

Després que els Minyons de Terrassa es posicionessin al costat dels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, les dues colles contràries a signar el document aprovat el mes de març en l’assemblea de la Coordinadora, ara, els Xiquets de Reus també s’ha pronunciat sobre l’afer dels drets d’imatge i de la propietat intel·lectual al món casteller.
Dijous passat els de Reus van anunciar que no cediran els drets a la Coordinadora mentre la colla no ho discuteixi internament amb els seus castellers i socis en el marc d’una assemblea extraordinària, que molt probablement se celebrarà a principis de setembre. D’altres formacions, tot i que públicament no ho han reconegut, s’estarien plantejant un canvi de postura al respecte.

Des de la celebració de l’assemblea de la Coordinadora, el passat mes de març, i fins el dia d’avui, a la junta dels reusencs li han sorgit molts dubtes. Per una banda són conscients de la dificultat que suposaria aconseguir la totalitat dels documents signats per cadascun dels seus castellers per cedir els drets d’imatge personals a la Coordinadora. Però el que més dubtes els genera és l’altre apartat, els de la propietat intel·lectual.
El president dels Xiquets de Reus, Lluís Pallejà ha dit a elmoncasteller.cat que no veu “un criteri prou argumentat i clar per establir qui té la propietat intel·lectual dels castells i com s’ha de gestionar aquesta autoria dels castells”, motiu pel qual van abstenir-se a l’assemblea de la Coordinadora, afegint que “ens hauria agradat que l’explicació sobre aquest punt hagués sigut molt més clar des del principi”.

El president dels de Reus va exposar tots els seus interrogants durant la reunió informativa de la Coordinadora del passat dilluns a Barcelona. Un d’ells és en relació amb els compromisos i acords preestablerts per la colla, que afectarien per exemple a la diada del Mercadal, a l’octubre. Per Pallejà si no hi ha un document signat “tens la sensació d’anar trampejant d’un costat a l’altre. Però si a partir d’ara hem de tenir un document signat amb conceptes com exclusivitat, o de quí ha de ser la cessió o no, o quí és l’autoritat per cedir aquests drets, etc, ens incomodava  en aquesta posició.”

Per últim el president dels Xiquets ha explicat que la postura de la colla no es basa en cedir o no els drets a  la Coordinadora, sinó que “el més important és buscar consens per tal que les principals colles capdavanteres se sentin representades i aqui també ens hi sumem els Xiquets.” Pallejà remarca que la junta de la colla no pot expressar la seva voluntat fins que no se celebri la consulta en l’assemblea extraordinària “però a partir d’aquí té tant pes la nostra decisió com la que podem reflexionar sobre si la Coordinadora es pot plantejar prendre una decisió en contra de les 3 colles capdavanteres.”

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.