Josep Torreño

Els Castellers de Sabadell van descarregar el 3de9 amb folre en l’últim sospir de la temporada -fins el moment l’havien carregat en dues ocasions-, en una plaça, la del Clot barceloní, que esdevé el seu talismà. Allà l’any passat estrenaven el 4de9 amb folre i s’anotaven el primer i únic doblet de castells de 9 de la seva història. El 4, que no s’ha revalidat enguany, -de fet ni l’han portat a plaça-, s’ha continuat treballant i obtenint molt bones proves a l’assaig, però s’ha deixat de banda pel fet de no assolir el 3de9 amb folre o, en els millors dels casos, quedant només en carregat, com al Concurs de Castells.

Temporada difícil

La temporada dels de Sabadell “ha estat difícil”, així la resumia ahir Joan Sempere al finalitzar la diada de diumenge. El cap de colla afegia que “ja va començar a ser difícil l’any passat. Portàvem 20 anys amb uns troncs molt regulars i sense haver de fer canvis” i  també destacava que en les dues darreres temporades s’han trobat “amb una altra realitat, on no tots els castellers i algunes peces claus a vegades no han estat igual de regulars”.

3de9fEnguany ha tocat estrenar nous castellers als troncs, i tot i que als assajos els seus castells semblaven funcionar, a plaça no s’ha vist compensat. “Hem hagut de renovar molt i picar molta pedra, de treballar noves incorporacions. Al principi donaven molt bon resultat i ens feien pensar que podríem anar a més, de fet van donar millor resultat del que esperàvem”.

Al Clot a banda d’anotar-se el primer i únic 3de9 amb folre descarregat de l’any, cal destacar el seu 5de8, un castell que està a l’abast de poques formacions, però des de que els saballuts se’l van anotar per primera vegada el 2012 l’han mantingut cada temporada. És més, l’han descarregat ja en 23 ocasions, amb només un intent i dos intents desmuntats entremig.

Una torre de 8 molt celebrada 

I més enllà del castell de 9 o de la catedral, possiblement el més celebrat ahir va ser la torre de 8 amb folre. Feia dos anys, precisament també a la diada del Clot, que no l’assolien descarregar. Recuperar-la era un objectiu molt clar per aquest any i a principi de curs ja van presentar una renovada torre de 7, amb l’estrena d’un segon, els dos terços i una quarta respecte temporades anteriors.
Van estrenar la de 8 folrada al juny però només queda en coronada i un mes després en intent desmuntat. No va ser fins ahir que van tornar a plantejar-se-la, amb una execució exigent però finalment descarregada.

Amb aquesta alegria de darrera hora han posat el punt i final a una temporada difícil, però vists els resultats moltes formacions ja signarien tancar l’any dominant els dos únics castells que enguany havien fet llenya. Si el secret per assolir els castells està en l’assaig, s’ha fet justícia amb la colla de Sabadell.

Dades | Millors castells de l’any

3de9f 1d-2c
5de8 5d
7de8 6
2de8f 1d-1c
3de8 16
4de8 23

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.