Iruna Rigau: “Guanyar confiança amb el 2de8f ens ha sumat molt pel 3de9f”

0

Els Marrecs de Salt encaren el últims assajos abans de l’assalt definitiu als nou pisos

Guillem Andrés 

Més confiats, més ben preparats i més experimentats. Així és com defineix Iruna Rigau cap de colla dels Marrecs, la manera en la qual arriba la colla gironina a l’actuació d’aquest diumenge.  Un 23 de juliol que els de la camisa blau ter volen que quedi escrit en els llibres de la història de la colla com la data en la qual van descarregar el primer 3de9 amb folre.

L’intent d’aquest diumenge, però, no serà el primer que la colla gironina faci en aquest castell. A la diada de Sant Narcís de l’octubre passat ja el van dur a plaça, però es va resoldre sense èxit. Una actuació que va veure com els Marrecs feien dos intents desmuntats i un intent al 3de9f, fet pel qual, segons la Iruna “ja sabem què no ens va anar bé”. Respecte l’anterior temporada, a més, la cap de colla també creu que arriben millor tant a nivell tècnic com psicològic.

A diferència de l’any passat, alhora, el tres folrat no era un objectiu d’inici pels Marrecs. “Pel primer tram ens marcàvem poder treure el 2d8f i el 5d8 fora de casa”, fet que pràcticament no havien assolit fins ara. Amb aquests objectius Iruna afirma que “sabíem que això ens portaria al 3de9f”. Tot i això a inicis de maig, en un assaig conjunt amb els Esperxats de l’Estany ja hi van col·locar sisens, fet que segons la cap de colla ja els va indicar que no anaven pel mal camí.

Aquest 2017, a més, els Marrecs ja acumulen sis 2de8f i tres 5d8 [a aquestes alçades en el 2016 només comptaven amb un 2de8f carregat]. Tot i la solvència amb la catedral, Iruna li dóna un valor especial a la regularitat que han mantingut en el dos: “Poder fer tantes torres de 8 ens ha fet guanyar molta confiança sobretot a nivell de folre, ja que tots els components del folre del 3de9f han passat pels diferents folres del 2de8f”. Una estructura que han pogut consolidar després que l’any anterior el completessin amb dos 2de8f carregats i dos de descarregats.

Les últimes setmanes els assajos s’han intensificat en vista al 3de9f i divendres ja hi van col·locar sisens. A més de l’assaig de divendres (que es farà a plaça), avui dijous també tenen un assaig especial. Les intencions de l’Iruna passen per “posar sisens els dos dies o completar-ho amb el 3d8 sencer amb el folre a terra ja que ens va molt bé per la canalla”. Uns assajos en els quals la cap de colla conclou que “hem avançat feina molt d’hora, hem fet moltes més proves I tenim tota l’experiència de l’any passat tant en les bones com les dolentes”.

Els Marrecs, a més, volen rematar l’actuació amb el pilar de 6. Aquest any, a plaça, els gironins només li han pogut fer una aleta a l’espadat, tot i que s’ha vist descarregat en nombroses ocasions al local d’assaig. Per l’Iruna “és un pilar se’ns menja una mica la pressió a plaça, però crec que diumenge amb la feina feta i tots els castells descarregats serà molt més fàcil afrontar-lo”. En el cartell del diumenge, per tant, estan confirmats el 5de8, el 3de9f i el pilar de 6 i només queda per definir si les rondes de castells es completaran amb el 2de8f o el 7de8.

A més, els Marrecs també han començat a treballar el 4de9f. Un castell, però, que Iruna manté que “no els plantegem per aquest any”. De la mateixa forma també es reafirma en que “som una colla que sempre hem treballat a llarg termini i és feina que comencem a fer aquest any sense saber quan podrà sortir a plaça”.

L’actuació d’aquest diumenge se celebrarà a les 12h a la Plaça Lluís Companys de Salt i els Marrecs de Salt estaran acompanyats dels Xicots de Vilafranca, Castellers de Sabadell i Xerrics d’Olot.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom