Diumenge, 28 de maig del 2023

Gràcia folra Esplugues

|

- Publicitat -
27.04.2014 20:15h
Josep Santacreu | Esplugues de Llobregat
Els Castellers de la Vila de Gràcia, en un estat de forma fenomenal, han descarregat la tripleta de vuit amb moltíssima seguretat. Els Castellers del Poble-sec, per la seva banda, també s’han  lluït a Esplugues amb el primer 3de7 aixecat per sota de l’any. Finalment, els amfitrions han tornat a descarregar 4de7a i 5de7.

[dropcap]E[/dropcap]ls Castellers de la Vila de Gràcia, que ja havien estrenat el 2de8 amb folre a la Diada de la Independència de Gràcia el 13 d’abril, venien a Esplugues amb la intenció de repetir aquella actuació. Així doncs, després d’un 3de8 amb unes mides magnífiques descarregat amb mestria, han portat al pati del Casal de Cultura Robert Brillas d’Esplugues el 2de8 amb folre. L’han bastit al primer peu, amb una seguretat envejable s’ha coronat i sense cap mena de contratemps l’han completat entre la satisfacció de la colla: la colla de la camisa blava està protagonitzant un inici de temporada immillorable, no només pels castells assolits sinó també per la manera de fer-los, i així sembla que podran aconseguir tot el que es proposin. En tercera ronda,  ha dut el 4de8, amb canvis pels pisos superiors i amb la intenció d’anar preparant el 4de9f; el carro gros s’ha enfilat bé, però amb la canalla a dalt s’ha remenat força pels pisos superiors i s’ha tancat una mica, un bellugueig que no ha fet perillar en cap cas l’estructura, però que ha demostrat que per pujar-lo un pis més encara l’han de seguir treballant. Finalment, han plegat amb dos pilars de 5.

gracia

Publicitat

Els Castellers del Poble Sec eren els tercers en l’ordre d’actuació i també han exhibit un nivell molt alt. Han començat amb el 4de7 amb agulla, que han descarregat sense cap mena de problema tot i que semblava que al quatre l’encaix amb els segons no era el millor possible: han fet girar el pilar del mig, fins i tot, de tan bé com el tenien. En segona ronda han atacat el plat fort del dia, el primer 3de7 aixecat per sota de l’any, que el 2013 van fer set vegades, la primera el 12 de maig, i que enguany ja s’han apuntat. El tres per sota s’ha anat pujant una mica desmanegat, amb unes darreres aixecades un pèl brusques i descompassades, però un cop la pinya l’ha fermat i els rengles s’han aposentat, el castell s’ha pogut descarregar sense més problemes. Els poblesequins han renunciat al 2de7 —que, segons afirmen, podrien haver estrenat a Esplugues— i han optat per un 4de7 que apuntava a un 4de8 que també tenen intenció d’estrenar enguany abans d’estiu. Han acabat amb un vano de 5.

poblesec

Finalment, els Castellers d’Esplugues, que obrien rondes, han fet 4de7a, 5de7 i 4de7. Tot i que per avui haurien volgut estrenar també el 3de7 per sota, els assajos no han estat prou fructífers i l’han hagut de deixar a l’aigüera. Així doncs, han pujat un 4de7 amb agulla remenadís i remorós que, tot i que s’ha completat sense perill, no ha estat gaire còmode durant l’execució. En segona ronda, i després d’un peu desmuntat —amb unes pinyes que es muntaven molt a poc a poc—, han descarregat el quart 5de7 de l’any també entre fressa i moviments. La canalla, que era nova i que ha dubtat, ha fet alentir la construcció; durant la descarregada, a més a més, hi ha hagut una revinclada per dalt entre la torre i la rengla del tres, que en tot cas s’ha pogut aturar. Finalment, el 4de7 del final, en què s’ha estrenat un terç, s’ha completat sense gaires problemes tot i que hi ha hagut alguns desajustaments per la pinya, cosa que ha fet que tampoc no fos un castell tranquil. Han acabat també amb un pilar de 5.

CARGOLINS

Així doncs, Esplugues ha vist com Gràcia i Poble-sec segueixen la seva progressió meteòrica, dues colles que sembla que tenen un futur a curt termini brillant; per la seva banda, els Cargolins hauran de seguir treballant més si volen créixer i repetir, si més no, els dos 4de8 de l’any anterior aquest 2014, l’any del seu vintè aniversari.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.