Dilluns, 25 octubre 2021

Gràcia debuta amb el 5de8 i els Moixiganguers s’apunten la primera clàssica de la seva història

|

- Publicitat -

L’aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia s’ha saldat amb diverses novetats, com la primera catedral dels locals, la primera clàssica de 8 dels Moixiganguers i l’accidentada torre de 8 dels Capgrossos de Mataró.

Miquel Bernadí | Gràcia

Els graciencs han iniciat la matinal castellera amb el 2de8 amb folre. Un castell d’execució plàcida i tranquil·la, amb respecte. I conscients de les dificultats que han tingut enguany per poder tirar aquesta construcció amb garanties, els blaus han volgut fer-lo pas per pas, sense velocitat però amb solvència, i així s’han anotat un castell remarcable per iniciar l’exhibició.

En segona ronda han optat pel 7de8 després d’un intent desmuntat de 5de8. Una construcció àmpliament dominada que pot ser un dels castells insígnia dels graciencs enguany. Execució neta i sense patiments. Per cloure la diada han optat per portar a plaça el 5de8, el veritable repte de la jornada que no ha semblat tal, vista la solvència i rotunda execució d’un tronc tranquil tant en el tres com en el dos. Cap estrall al tres, cap rengle de dos estirat, només l’habitual tremolí d’un castell que se sap ample però fràgil ha posat un xic d’emoció  a la catedral graciencia.
5de8 gràcia
5de8 dels Castellers de la Vila de Gràcia (Foto Pau Corcelles)
Pel que fa els Capgrossos de Mataró, avui sens dubte no ha estat el seu dia. Han iniciat la diada amb el 3de8 sense complicacions, i a segona ronda han optat pel primer 2de8 amb folre de l’any. Un castell amb més ritme que el gracienc però també més bellugadís, sobretot a l’entrada de l’aixecador, quan la construcció s’ha hagut de començar a treballar de valent. Un treball que ha pogut cobrir la carregada de l’enxaneta però no la descarregada, que a la sortida de l’aixecador el dos s’ha trencat a nivell de quints.

Aquesta caiguda ha requerit de l’assitència mèdica de les ambulàncies i, aquesta vegada, malgrat ser-hi, no portaven tot el material necessari per atendre els castellers. Inconvenient que ha fet allargar la diada una hora de rellotge. 5de7 a tercera ronda dels del maresme, de tràmit i més aviat amb el cap en un altre lloc.

2de8f Capgrossos
2de8 amb folre carregat pels Capgrossos de Mataró (Foto Pau Corcelles)
La tercera colla en actuar han estat els Moixiganguers d’Igualada. Els morats, no molt avesats encara a bregar-se amb colles de primer nivell, portaven a plaça el seu millor cartell i el repte de descarregar la primera clàssica de 8.
Inici habitual de 4de8 que s’ha convertit en la targeta de presentació en places pròpies i foranes. Castell esvelt però de lenta execució, no ha perdut en cap moment la mida. El repte dels morats però, estava en la segona ronda, atacant el 3de8, castell només descarregat en un ocasió i carregat en una altra.
La construcció no s’ha bastit segura, bellugadissa ja a la pujada ha castigat de sortida els pisos de segons i terços, un cop amb la canalla dalt del castell el treball s’ha traslladat a nivell de pinya on la lluita s’ha centrat en no perdre la posició dels segons. Un tres treballat des de la base on els fonaments han donat consistència als pisos intermitjos que han hagut de tirar d’ofici i calma a l’hora de descarregar un ja més que castigat castell. Final feliç i mocadors voleiant.
Calia, per tancar la clàssica, fer el castell en teoria més fàcil. Després de 3 hores d’actuació i amb el cap emboirat per l’exit viscut, el dos de set s’ha alçat un xic tremoladís de l’habitual però sense patir en cap moment per l’èxit final. Primera clàssica de la història morada que, en aquest cas, arriba després d’assolir la tripleta en el passat concurs de Tarragona.
3de8 m
Segon 3de8 descarregat en la història dels Moixiganguers d’Igualada (Foto Pau Corcelles)

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.