Divendres, 22 gener 2021

Fins a quatre places podrien registrar castells de 9 el primer cap de setmana de juny

|

Vella, Minyons i Verds preveuen castells de 9 en el primer cap de setmana del mes de juny, el que portarà la primera collita de la gamma extra. Els Capgrossos i la Colla Joves podrien estrenar-los, mentre que el 5de8 dels Marrecs estaria condicionat per una baixa. Gausacs i Moixiganguers volen seguir avançant amb la gamma alta de 8.

Dissabte 

Sant Quintí de Mediona

Publicitat

Els Castellers de Vilafranca reapareixen a plaça després d’ensopegar amb el 3de8 amb l’agulla diumenge passat. La intenció és retrobar-se amb el 3 i el 4de9 i completar-los amb les millors sensacions possibles. En tercera ronda apostaran per la torre de 8 folrada, mentre que una baixa al tronc del pilar podria fer que optin per l’aliniació alternativa del de 6. Estaran acompanyats per dues formacions que l’any passat van estar brillants i que enguany han començat en molt bona forma; d’una banda els Castellers de Sant Cugat, que voldran revalidar el 5de8 estrenat el passat dissabte i acompanyar-lo dels castells bàsics de 8. Per altra banda els Moixiganguers d’Igualada voldran anotar-se la tercera torre de 8 de l’any, a més del 3 i el 4de8.

Diumenge

Diada de Corpus a Cornellà

Els Minyons de Terrassa i la Colla Joves coincidiran diumenge a Cornellà, a la Diada de Corpus. Pels malves serà una bona ocasió per repetir les construccions que van oferir el passat dissabte, com el 3de9 i el 5de8, podrien rodar el 2de8 o decantar-se per 3de8 amb l’agulla que també estan assajant. La Colla Joves, que aquest cap de setmana té doblet, vol estrenar el primer castell de 9 de la seva temporada, el 3de9, a una setmana de la diada del Pati, i en cartera portarà el 2de8 i el 3de8 amb el pilar, que només van carregar fa unes setmanes al Milà. Els locals Castellers de Cornellà tenen deures pendents, com completar el 3de7 aixecat per sota que els va caure fa uns dies, a més d’estrenar el 5de7. El seu tercer castell seria el 4de7 amb l’agulla.

Aniversari dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró treballen en dues possibles estrenes de cara a la diada de l’aniversari de la colla: el 5de8 i el 3de9. De l’assaig d’aquest divendres dependrà que presentin aquestes novetats. Els del Maresme tenen en el 2de8 el seu millor castell de l’any. Allà els Marrecs de Salt tenien previst portar el 5de8 però una baixa els podria retardar l’estrena i aplaçar-la per la setmana següent. En tot cas, rodarien el 2de8, el 3de8 tot pensant en un pis més, i el 4de8. Per últim els Castellers de Figueres apostaran per la gamma alta de 7.

El Vendrell

L’aniversari dels Nens del Vendrell també podria deixar registres interessants, com l’estrena del 5de8 dels Castellers de Sants, avançant-lo un mes respecte l’any passat, a més de repetir el 2de8 i el 3de8, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia podrien anotar-se el 2de8, el primer castell folrat de l’any. Per la seva banda, els amfitrions Nens del Vendrell, podrien retrobar-se amb els castells de 8.

La Selva 

En la festa major de la Selva del Camp la Colla Vella dels Xiquets de Valls podria anotar-se la segona tripleta de castells de 9, un 3 i 4de9 que acompanyarien amb el 5 o el 4de8 amb el pilar al mig. Els vallencs podrien rematar l’actuació amb l’estrena del pilar de 7, que ja han completat en diverses ocasions durant l’assaig. Els Xiquets de Tarragona pensen en continuar rodant els dos castells de 8 i no descarten una estrena, que podria arribar en forma de 2de7 o 5de8 a l’espera de l’assaig d’aquest divendres. Per últim els Xiquets de Reus volen continuar rodant els dos castells de 8 bàsics amb un tercer castell que podria ser o el 2 o el 5de7.

Diada del local de Sant Pere i Sant Pau

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau compartirà la diada del local amb els Castellers de Sabadell. Els tarragonins aspiren a exhibir el millor repertori de l’any: el 3de8, 2de7 i pilar de 6. Tot i que estava previst apostar per l’estrena del 4de8, els de David Lobo comptaran amb algunes baixes. Els vallesans podrien reaperèixer amb la torre de 8 que ja van completar a mitjans de maig i acompanyar-la amb els castells de 8 bàsics.

Més castells de 8

En altres cites del cap de setmana es poden registrar construccions de 8 pisos. A Vilafranca els Xicots celebren el memorial Joan Sol pensant en revalidar el 4de8 i la torre de 7, unes intencions que també tenen els Xics de Granollers a La Garriga, i els Bordegassos de Vilanova a Santpedor, que significaria l’estrena de la torre pels vilanovins. A Vic, els Sagals d’Osona també pensen en els possibles 3de8 i 2de7, però alguna baixa podria fer recular intencions.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.