Dimecres, 16 Octubre 2019

Evitar celebracions damunt la pinya i possibilitat de fer dos castells simultanis per colla, entre les noves mesures d’aquest Sant Fèlix

En els darrers anys la Diada de Sant Fèlix ha introduït noves mesures, consensuades pels Administradors de torn, el cap de plaça i les quatre colles que formen el cartell, per tal de millorar la diada o fer-la més àgil i atractiva pel públic. Aquesta setmana s’han ampliat per la Diada del proper 30 d’agost a Vilafranca i una d’aquestes és la possibilitat que una mateixa colla pugui oferir dos castells simultanis.

També destaca una recomació enfocada en la prevenció i seguretat que vol evitar que els castellers celebrin les seves consecucions damunt la pinya fins que tothom, inclosos els del folres i manilles, hagin abandonat la seva posició, per tal d’evitar enfonsaments i possibles lesions.

En la línia de les darreres edicions, es demana que mentre una colla actua, la següent, situada sempre en l’altra meitat de la plaça, ja ha de tenir la seva pinya preparada amb l’objectiu de reduir el temps d’espera entre colles. Així, haurà de tancar la pinya i col·locar els segons dalt en finalitzar la construcció immediatament anterior.

   

Una altra de les novetats és la possibilitat de que cada formació pugui situar un casteller als balcons propers d’on actuen les colles per donar suport a la tècnica que és a baix a plaça.

La plaça no és un càmping

Per últim, es demana al públic de la plaça que no portin accessoris com cadires, escales, neveres o cotxets de nadons, ja que dificultarien una potencial evacuació de l’espai.

Aquestes novetats se sumen a les que ja s’han adaptat en les darreres edicions i que podeu consultar en aquest enllaç:

Les mesures prèvies de la diada de Sant Fèlix

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas