Diumenge, 24 octubre 2021

Estrenes, èpica i emocions a Reus

|

- Publicitat -

La Colla Vella estrena la catedral dels castells | Primeres clàssiques de 8 dels Xiquets de Reus i de Tarragona

Josep Torreño | Reus

[dropcap]R[/dropcap]eus ha viscut una gran jornada farcida de castells de 8 on s’han presentat diverses novetats per les tres bandes, on cal destacar el primer 5de8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el castell de la jornada, a més de la primera clàssica de 8 (3de8, 4de8, 2de7) dels Xiquets de Reus i dels Xiquets de Tarragona.
La diada del Pallol ha tingut diversos moments interessants, un d’ells ben especial en el 4de8 dels de Tarragona.

Roger Ciurana, cap de colla dels Xiquets de Reus “Sortir de 3de8 ha sigut una aposta valenta i decidida però és una feina que teníem feta al pati. Calia justícia i poder treure aquest treball a plaça”

Ha estat la colla local, els Xiquets de Reus, qui ha trencat el gel atacant de sortida el primer 3de8 de l’any que han solventat amb molt bones maneres, seguint la bona sintonia que van aconseguir la passada temporada amb aquest castell que, a més, s’ha convertit en el de 8 pisos número 200 de la colla (entre carregats i descarregats). En canvi en el 4de8 ha evidenciat problemes aviat ja que el castell -massa tancat de bon principi- s’ha desquadrat perillosament i ha dificultat el moment de fer l’aleta. A la baixada han suat la camisa de valent i només l’èpica defensa de l’estructura i l’entrega dels seus castellers  ha permès completar el castell quan semblava no tenir gaire futur i enmig d’una forta ovació per part del públic que ha sabut premiar l’esforç dels de casa. Dues rondes i dues estrenes d’una tacada. Per acabar han descarregat la quarta torre de 7 de la temporada que s’ha girat un pèl en el moment de fer l’aleta. Els de Reus han fet així la clàssica de 8 pisos més matinera de la seva història, una dada que confirma el gran nivell assolit. Segons paraules del seu cap de colla, Roger Ciurana “sortir de 3de8 ha sigut una aposta valenta i decidida però és una feina que teníem feta al pati, calia justícia i poder treure la feina de l’assaig al carrer”. El mateix cap de files ha assegurat que treballaran per portar a plaça el 2de8 amb folre per la diada de Sant Pere del 22 de juny, un objectiu que no es plantegen en aquestes alçades des de 1996.

La Colla Vella estrena el 5de8

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aprofitat la diada del Pallol per portar-hi el primer 5de8 de la seva temporada completat gràcies a l’esforç que  la banda del dos ha hagut d’afegir ja que els ha quedat massa desplaçat de la rengla. Això els ha fet treballar als pisos inferiors, amb terços un pèl remenats, però ben corregit amb la sortida del pom de dalt. Ja havien completat un 3de8 en la primera ronda i han descarregat un bonic 4de8 sense complicacions per tancar la seva actuació. Aquest ha estat el primer compromís dels vallencs d’un cap de setmana que clouran avui diumenge al migdia a Vilafranca en motiu de la diada del Firal.

Primera clàssica de 8 dels Xiquets de Tarragona

Els matalassers també han apostat pel 3de8 de sortida que han solventat amb nota tenint en compte que es tractava del primer del curs, farcit d’estrenes respecte la temporada passada i amb una de les rengles un pèl estirada, però l’han sabut mantenir amb control sense problemes. En canvi el 4de8 de la segona ronda ha hagut de treballar-se sobretot a la descarregada, tot i que es  tracta del quart que s’apunten en aquest 2013. Per acabar, 2 de 7 amb bones mides i a punt per encarar-lo un pis més, si tot va bé, diumenge vinent a la Selva del Camp.

Emotiva tornada d’una castellera dels matalassers

En el 4de8 dels tarragonins s’ha viscut un dels moments de la jornada que no ha passat desapercebut per els qui observaven de prop aquest castell. La Carla Sabater, membre del pis de quints, ha estat rebuda de manera càlida i molt emotiva per la seva germana, l’Aix. Totes dues formaven part del pom de dalt d’un 3de9 amb folre carregat al 2008 on la Carla va quedar lesionada. Aquesta any ha significat el seu retorn als troncs dels castells i el 4 ha sigut el primer de 8 pisos després de 5 temporades en blanc. “He tornat a sentir  moltes coses que potser no es poden descriure amb paraules,  una emoció molt forta que feia 5 anys que no sentia” explicava amb un inevitable somriure dibuixat a la cara. Millor impossible, això també són els castells!

reus1
3de8 dels Xiquets de Reus. El 5de8 de la Colla Vella i el 3de8 dels Xiquets de Tarragona. A dalt, 4de8 dels reusencs.
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.