Divendres, 7 maig 2021

Els Xics, de 8 per Festa Major

|

- Publicitat -
Els granollerins descarreguen el 4 de 8 a la Festa Major de Blancs i Blaus | Els Saballuts carreguen el 2 de8 a una semana de la seva Festa Major i Barcelona torna de vacances amb la clàssica
Joaquim Albalate | Granollers
logotwitterfestadirecte@joaquimalbalate

[dropcap]A[/dropcap]quest diumenge la Plaça de la Porxada de Granollers ha sigut testimoni de la diada castellera de la Festa Major de Blancs i Blaus. En una diada amb una calor i un sol de justícia i que ha començat amb gairebé una hora de retard, la colla local, els Xics de Granollers, han exercit d’amfitrions dels convidats, que aquest any eren els Castellers de Sabadell i els Castellers de Barcelona.

Els Xics de Granollers han començat la diada amb un 4 de 8, que després d’un peu desmuntat han aconseguit descarregar-lo amb solvència, tot i perdre lleugerament les mides a quarts i a quints. Els granes tenen dominat aquest any el carro gros, que van estrenar al maig i ja han descarregat en sis ocasions. A la segona ronda, els granollerins, amb algunes baixes avui, han afrontat un 7 de 7 que s’ha allargat massa i ha perillat uns instants a l’hora de carregar-se, amb una rebrincada de la canalla, però que no ha donat més ensurts. Per acabar, els Xics han descarregat un 5 de 7 sense complicacions abans de tancar l’actuació amb tres pilars de 5 simultanis, essent el segon cop en la seva història en que ho aconseguien. El cap de colla grana, Sergi Palau, s’ha mostrat content per “tornar a fer el 4 de 8 per festa major deu anys després” i per la bona feina que ha fet la colla als assajos. Tot i que alguna baixa ha impedit que els vallesans portessin el 2 de 7 per alguna baixa, Palau ha anunciat que de cara a l’actuació a Llinars el proper 11 de setembre els granes podrien plantejar-se nous reptes com el 2 de 8 amb folre o el 3 de 8.

Els segons en actuar a la Porxada han sigut els Castellers de Sabadell, que afrontaven la última actuació abans de la Festa Major de la seva ciutat, on podrien portar per primer cop a plaça el 3 de 9 amb folre. Precisament, els saballuts han triat de sortida el 3 de 8, que tot i lent d’execució, s’ha mostrat esplèndid per a pujar-lo, com cridaven els membres de la colla, “un pis més”. El plat fort de la jornada, però, arribava a la segona ronda, amb un 2 de 8 amb folre que ha pujat amb bones mides però s’ha acabat trencant a la sortida de la canalla. Els saballuts ja havien descarregat la torre tres cops i l’havien carregat un més. Després de la caiguda, els de la camisa verda han descartat el 4 de 8 i han descarregat un 5 de 7 molt bonic, que també podrien pujar un pis la setmana vinent a la plaça Sant Roc de Sabadell. El cap de colla dels sabadellencs, Martí Rovira, ha volgut treure importància a l’ensurt amb la torre, “que no afectarà el plantejament de la festa major“, i ha destacat la bona feina amb el 3 de 9 amb folre, que “pinta bé”.

La tercera colla a Granollers han estat els Castellers de Barcelona. Els vermells, que tot just tornaven als assajos aquest dimarts després de les vacances, han obert plaça amb un 3 de 8 de bona execució tot i estar obert dels pisos superiors, el dissetè de l’any. A la segona ronda, els barcelonins han descarregat l’onzè 2 de 7 de la temporada, que no descarten pujar un pis aviat, i que tenen dominat perfectament. Els Castellers han tancat l’actuació amb un 4 de 8 amb alguna baixa, però que els vermells tenen completament per mà. Precisament han sigut aquestes baixes, juntament amb la voluntat de no arriscar, el que ha evitat que els barcelonins portessin a Granollers algun castell superior com l’estrena del 2 de 8 o el 5 de 8. Tot i això, el cap de colla dels de Barcelona, Ramon Morentin, s’ha mostrat cofoi per la bona mida que mostren els castells, que ja tenien dominats des de començament de temporada, i ha afirmat que, de cara a la Mercè a mitjans de setembre, podrien buscar fer un pas més, com estrenar el 2 i el 7 de 8, repetir castells com el 4 amb pilar o el 3 de 9, o fer “el pas lògic, que és el 4 de 9 amb folre, encara que som conscients que és un castell que costa molt”.

granollers3
A dalt, 4de8 dels Xics de Granollers. A sota els Castellers de Sabadell coronen el 2de8 amb folre i els Castellers de Barcelona el 3de8

 

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.