Els vermells han desmuntat el 5de8 en tercera ronda però s’acaben adjudicant la primera tripleta de 8 de l’any

Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

La diada de Màrtirs Street a Vilafranca ha servit per completar la primera torre de 8 amb folre de l’any dels Xicots, que ha arribat en segona ronda. L’ha precedit un paradíssim 3de8 que mostra seguretat i confiança per aixecar-lo un pis més el 29 d’agost vinent, en la seva festa major.
Per apuntar al castell de 9 és bàsic rodar castells folrats com la torre de 8 amb folre, que han estrenat avui. Una bona pinya, amb col·laboració del públic, ha assegurat la construcció que tot i algun punt de nervi evident, han resolt amb relativa comoditat, tot i que a la baixada un dels segons semblava perdre gas. Ha arribat més tard que l’any anterior però cal tenir en compte les diverses estrenes al tronc i que en la darrera ocasió, el 31 d’octubre, només va quedar en intent.
Amb tot de cara han apostat novament el 5de8, que ja havien coronat el mes passat a La Granada. Aquesta vegada no han trobat un bon encaix entre la pinya i els segons i l’execució ha tingut problemes tant a l’estructura de la torre com a la rengla central. Quan tot just entraven els dosos aquests han reculat i la catedral ha acabat en intent desmuntat. Els vilafranquins han descartat tornar-hi i en repetició han completat el 4de8, sense massa història, per arrodonir la primera tripleta de 8 del seu curs. També han descartat el pilar de 6 i s’han acomiadat amb un vano de 5, on un dels pilars de 4 només s’ha carregat.

Els d’Aina Mallol han completat la millor actuació en solitari de la colla en una diada marcada en vermell, on els objectius que s’havien proposat a prinicipi de curs com a mínim els han dut a plaça.

Galeria de fotografies

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here