Dissabte, 11 juliol 2020

Els Xicots de Vilafranca coronen el seu primer 3de9f

|

Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

“Vine a fer història” és el lema de la festa major del 2015 de Vilafranca del Pendès. Un lema que els Xicot s’ha fet seu en la primera jornada de castells a la Més típica de Catalunya. Els vermells han coronat el 3de9 amb folre per primer cop en la seva història quan en segona ronda de la vigília de Sant Fèlix li han dibuixat l’aleta al primer castell de 9. No ha estat pas fàcil, ja que ha necessitat de dos peus desmuntats anteriorment. A la tercera, quan han sonat les gralles, el castell s’ha mostrat feble a tots els nivells, sobretot massa tancat pels pisos de dalt. Però l’han corregit fins al punt que la canalla ha trevessat l’estructura, després de defensar una batzegada important, però amb força i decisió l’enxaneta, que ha estat excel·lent, ha tirat amunt fins a coronar-lo. Han continuat treballant el tres però sene gas, a saltat pel pis de quints en un instant. L’alegria i eufòria dels vermells s’ha notat a la plaça que s’ha entregat a la gesta vermella i ha celebrat el seu primer castell de 9 pisos. Amb la torre de 8 amb folre -la cinquena de l’any- i el 4de8, han segellat la millor actuació del seu historial.

Publicitat

xicots

Els verds, a poques hores de participar a la diada de Sant Fèlix han tornat a mostrar autoritat amb la torre de 9 amb folre i manilles que han completat per novena ocasió consecutiva en aquesta temporada. Anteriorment havien fet el mateix amb el 3de9 amb folre i han tancat la seva actuació amb el 4de8 amb l’agulla.

verds tde9fm

Mal dia i mala temporada la de la Jove de Vilafranca. Avui només han sortit de plaça amb el 3de7, que arribava en primera ronda. Posteriorment el seu 5de7 ha quedat en intent, així com el 4de7, que ni tant sols han coronat.

Vídeo 3de9f carregat dels Xicots de Vilafranca

Publicitat