Els Xicots coronen el primer 5de8 de la temporada

0

Xavier Llenas | La Granada

La Granda del Penedès va recuperar ahir la diada castellera de la festa major, que en altres èpoques havia tingut continuïtat i fins i tot havia presenciat alguna construcció de 9 pisos. Els Xicots de Vilafranca van actuar d’amfitrions al costat dels Minyons de l’Arboç i els Nois de la Torre.
Els de Vilafranca van obrir plaça amb el millor 3de8 de l’any, sòlid, ràpid i executat a la perfecció, convertint-se en el 9è de la temporada. Van continuar amb el principal objectiu de la tarda, la catedral, que va pujar decidida, amb una canalla excel.lent, però un cop posades les acotxadores l’estructura del 3 va anar perdent la mida, i un cop feta la segona aleta, i quan la canalla estava en ple descens, el castell es va trencar, quedant en carregat. Tot i no complir les expectatives de descarregar-lo, és la catedral més matinera de la colla i tot just la quarta assolida en la història dels vermells (2 descarregades i 2 carregades). Amb valentia, van tancar la ronda de castells amb un altre carro gros, ben treballat però descarregat amb seguretat, i ja en van 10 en el que porten de curs. Descartat el pilar de 6, van optar per dos pilars de 5 i dos de 4 simultanis.
Una actuació amb regust agredolç pels Xicots per la primera caiguda de l’any. Ara toca recuperar-se i seguir treballant per poder descarregar el 5de8 a la propera.

Pel que fa als Minyons de l’Arboç van tenir en el 3de7 la seva millor construcció, que van acompanyar del 4de6 i la torre de 6. Per últim, els Nois de la Torre van completar el 3de6, el 2de6 i el 3de6 amb l’agulla, a l’espera de millorar els seus registres a la diada del proper diumenge a casa amb la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca.

xicots

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom