Els verds també s’anoten la tripleta màgica i estrenen el pilar de 7f

0
598

Els Xicots de Vilafranca s’han apuntat la primera torre de 7 i la primera clàssica de 8 de l’any. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha ofert una pobra imatge amb els castells de 6.

Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

Diada a l’antiga que s’ha solventat en 50 minuts i que ha servit per registrar la que fins el moment és la millor actuació de la temporada, ja que els Castellers de Vilafranca han protagonitzat la tripleta màgica acompanyada amb el pilar de 7 amb folre. Pels verds aquesta cita servia per enlairar la primera construcció de 9 pisos, però enguany l’havien  avançat més que mai, portant el 3de9f a Sants fa un parell de setmanes.

Els Castellers de Vilafranca han donat el tret de sortida de la seva actuació amb un 5de8 força solvent, tot i comptar amb nombroses estrenes i el fet que no formi part del seu repertori habitual. De fet no el feien des de l’octubre de 2014. A continuació han apostat per una altra estrena, la del 4de9 amb folre, que ha posat a prova el seu treball d’assaig, intensificat en les darreres setmanes, entre d’altres perquè ha servit per fer debutar gent a gairebé a cada pis, comptant també amb la veterania d’un dels quarts que feia gairebé 10 anys que no pujava en aquesta construcció. El 3de9f ha quedat estirat a terços en una de les rengles i tancat a nivell de sisens, però malgrat aquesta imprecisió l’han sabut dominar amb serenor. Per últim, s’han acomiadat amb el pilar de 7 amb folre, marca de la casa. Primer de l’any per la colla i també el primer que es veu a plaça en aquest 2016.

Primera clàssica de 8 vermella

Gran paper dels Xicots de Vilafranca, que s’han apuntat la primera clàssica de 8 de l’any. Arribaven a la cita amb els castells de 8 força rodats, però quedava pendent estrenar la torre de  7, que ha incorporat alguns retocs. Abans però han iniciat la jornada amb el 3de8, que ha s’ha treballat pels pisos inferiors i ha quedat estret per a dalt. Més problemes ha donat el 4de8, que han desmuntat quan ja tenia els quints col·locats. Tot i que les mides tampoc han convençut gaire han descarregat el carro gros al segon atac i ja és el quart de la temporada. Pel final han deixat l’estrena del dia, una lleugera torre de 7 coronada sense massa esforç i un pèl nerviosa a la baixada. D’aquesta manera els Xicots segellen la primera clàssica de 8 de l’any. Ara, a pensar en reptes superiors.

tde7La Jove de Vilafranca pateix per completar el 3de6

La creu ha estat la Jove de Vilafranca, que no passa per bons moments. Els blaus han hagut de provar-ho en tres ocasions per un simple 3de6, castell que no hauria de donar-los cap complicació. Canvis en gairebé tots els seus intents, contrastos de mides als tronc i amb poca gent a la pinya. No hi ha hagut manera tampoc amb el 4de6, que també han desmuntat. Per acabar d’adobar-ho han optat per un pilar de 4 aixecat per sota en ronda de castells. En definitiva, cal fer un plantejament important a la tercera colla vilafranquina.

Una nova placa recorda el primer castell de 9 dels Xicots

portadaMinuts abans de l’inici de la diada, la canalla de les tres colles vilafranquines han descobert una nova placa que recorda que per primera vegada la capital de l’Alt Penedès compta amb dues colles de 9. La gesta dels Xicots de Vilafranca, coronant el 3de9f el passat 29 d’agost ja ha quedat registrada a la plaça, juntament amb altres capítols destacats protagonitzats pels Castellers de Vilafranca. El text diu: “El 29 d’agost de 2015, els Xicots de Vilafranca van carregar el 3de9 amb folre, i Vilafranca va passar a ser una plaça amb dues colles que fan castells de 9”

“Tercer temps” a Cal Figarot

Al finalitzar la diada els Castellers de Vilafranca s’han dirigit a Cal Figarot, la seva seu social, acompanyats per les dues altres colles locals, la Jove i els Xicots, convidant-los a celebrar la ronda de vermut. Aquesta és una iniciativa que estrenen els verds amb la finalitat de fomentar les relacions amb aquelles colles amb que comparteixen plaça en les seves actuacions a casa.

caps de colla

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.