Setmanari digital i casteller

Diumenge, 26 juny 2022

Els Nens del Vendrell s’exhibeixen a Vilanova amb la primera tripleta de 8

|

- Publicitat -

Onze anys després els Bordegassos de Vilanova han completat un castell de 8 en la diada de Sant Jordi. Els Castellers de Barcelona hi signen la clàssica de 8 i la Colla Joves s’estrena a plaça amb el carro gros

Josep Torreño | Vilanova i la Geltrú

Publicitat

Lluny queda aquell 2004 on els Bordegassos de Vilanova aconseguien el seu darrer castell de 8 en una diada de Sant Jordi, la que dóna el tret d’inici oficiós de la seva temporada. Aleshores la colla encara vivia amb l’avantatge d’unes grans fites que van marcar el final dels anys 90. El 4de8 d’avui ho ha fet ensenyant molt bones maneres, també en el conjunt de la seva actuació, un bon primer pas de molts que la colla que encapçala Pau Ortiz es proposa per enguany.
Han obert amb una torre de 7  amb molt bones mides en tots els nivells, incloent un menut pis de dosos, possiblement l’únic punt feble d’avui, que ha mostrat inseguretat a la sortida de la canalla, però poca cosa més. Polint això la torre guanyarà solvència per encarar-la un pis més quan se la proposin. En segona ronda ha arribat el 4de8, que han completat amb molta serenitat i bon ritme. Una de les rengles ha quedat més entrada i això ha fet que es tanqués per dalt, però no ha semblat afectar al castell que s’ha descarregat amb domini. Han tancat l’actuació amb el 7de7.

Els Nens del Vendrell van accelerats. Avui s’han apuntat la tripleta de 8 més matinera de la seva llarga història, fent la millor actuació de la jornada i sobretot, mostrant un nivell alt amb aquests castells. A Vilanova han estrenat dos de les seves millors construccions històriques; el 3de8 de sortida, un pèl tancat de quarts i quints, i la impecable torre de 8 amb folre, tots dos mostrant l’elevada exigència d’assaig a aquestes alçades d’any, que avui, sumant el tercer 4de8 de l’any, el castell que els ha donat més guerra, arrodoneixen la millor actuació històrica de la colla -pilar de 7 amb folre a banda- quan tot just és el tercer compromís de la temporada. Els de Kevin Prados, que s’estrena enguany al capdavant de la formació, han assolit el seu millor estat de forma a tres mesos de la seva festa major de Santa Anna i amb l’actuació d’avui perfila l’ambició dels Nens per atacar reptes superiors, com podria ser el 5de8.

Els Castellers de Barcelona, habituals en aquesta diada, han tornat a completar la clàssica de 8. De les 4 colles que han actuat a Vilanova són la més rodada d’enguany, amb molts castells de 8 a l’esquena, però la baixa d’alguns membres destacats del tronc ha fet aplaçar l’arribada de la primera torre de 8 amb folre que la passada setmana van haver de desmuntar. En el seu lloc, després de completar el 3de8, han aprofitat per estrenar diverses peces en el seu 2de7, com els dos segons i una terça, entre altres. Però cal destacar precisament la terça, l’Aida Buaro, de només 16 anys, convertint-se en la castellera més jove en ocupar aquest pis en un 2de7. De fet, és una de les integrants del pis de quarts de l’intent del 4de9 sense folre que la seva colla va estar aprop de coronar el passat novembre.
Els barcelonins han enllestit l’actuació amb el 4de8 segellant així la cinquena clàssica de 8 de l’any.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha encetat la temporada avui a Vilanova tenint en el 4de8 la millor construcció, un castell que ha posat l’ai al cor quan s’han presentat dubtes al pis de quints, una de les rengles s’ha deformat amb perill i ha fet treballar als pisos inferiors. Per fortuna el castell l’han sabut controlar i han evitat la possible llenya. La Joves ha completat el 2de7 i el 5de7 en el debut de Jaume Galofré com a nou cap de colla de l’entitat, descartant el 3de8 per algunes absències o baixes.

La diada amb les quatre colles s’ha saldat en pràcticament dues hores tot i la lentitud d’alguns moments alhora de muntar les pinyes.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.