Els Moixiganguers es reivindiquen com a colla folrada

0
160
Jornada propícia pels Moixiganguers a Vilanova del Camí, on han superat bona part dels deutes pendents de la Festa Major d’Igualada. Els Xiquets de Reus hi han fet el 3 i 4 de 8 i els Castellers de Terrassa castells de 7.

Pau Mestre | Vilanova del Camí

Ràbia i eufòria han estat avui dues de les sensacions dels Moixiganguers a la seva segona plaça, Vilanova del Camí. Eufòria per haver reeditat el 2 de 8 amb folre de l’any passat i ràbia per treure’s l’espina de la Festa Major d’Igualada amb 2 castells de 8 pisos. Com a Igualada, els morats han estat valents encarant a primera ronda el 2 de 8 amb folre. El castell ha trobat un bon encaix entre pinya i folre i l’han donat per bo a la primera. Ha pujat còmode fins a l’aleta, fruit també d’un tronc apamat i ben treballat. Amb la baixada de la canalla, el castell s’ha girat i un dels 2 terços s’ha obert, obligant als quarts a mantenir la posició. Res però que compliqués en excés el castell. Amb el 2 descarregat i amb l’objectiu de la 2a tripleta de 8 de la colla, han triat el 3 de 8 a segona ronda. Tot i presentar bones mides, s’ha desmuntat amb l’acotxador col·locat. Hi han tornat a continuació, i amb el tronc més desgastat el cap de colla l’ha manat tirar avall novament. Les dificultats de Festa Major d’Igualada han passat factura. En repetició han triat el 4 de 8 que no descarregaven des del mes de juny, que s’ha descarregat sense dificultats. En una quarta ronda de millora han descarregat el 7 de 7 per donar rodatge a castellers de tronc i la canalla. Feina feta i amb el 3 pendent, que en 15 dies podria tornar a veure la llum.

Els Xiquets de Reus estant fent una gran temporada i venien de descarregar el 5 de 8 fora de casa. De menys a més preparen un setembre i octubre importants amb 2 diades al cap: la Festa Major de Misericòrdia i la Diada del Mercadal, amb la intenció d’estrenar el 3 de 9 amb folre i si poden, també el 4. Avui han fet una actuació de rodatge, amb castells molt al seu abast i executats amb molta solvència. Han descarregat primer un clavat 3 de 8 per encarar a continuació l’11è 4 de 8 de la temporada. A diferència d’anys anteriors on el 4 no l’aconseguien lligar bé i els havia suposat més d’un ensurt, aquest any l’hi han pres la mida, i amb el d’avui, ben treballat a tots els nivells, és l’any en què més n’han aconseguit descarregar. Han acabat l’actuació amb un tranquil 5 de 7.

La tercera colla en actuar han estat els Castellers de Terrassa, que enguany estan fent una temporada de transició. Algunes baixes importants de tronc han obligat a la nova tècnica a treballar nous castellers i ho estan fent a ritme pausat: el seu millor castell de l’any ha estat el 3 de 7 per sota, però no han revalidat encara el 2 de 7 ni el 4 de 8. Amb pocs efectius han fet una actuació senzilla de 7 pisos amb el 4 de 7 amb agulla,  i el 3 i el 4 de 7 que han descarregat sense cap dificultat. Veurem si el final de temporada els porta alguna estrena més o ho deixen per l’any vinent.

Les 3 colles han acabat l’actuació amb el pilar de 5. 2 per part dels Xiquets, 1 pels Castellers de Terrassa i el vano de 5 dels Moixiganguers.

Torre de 8 amb folre dels Moixiganguers d’Igualada (Foto Pau Corcelles)

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here