Els Moixiganguers es reivindiquen com a colla folrada

0
412
Jornada propícia pels Moixiganguers a Vilanova del Camí, on han superat bona part dels deutes pendents de la Festa Major d’Igualada. Els Xiquets de Reus hi han fet el 3 i 4 de 8 i els Castellers de Terrassa castells de 7.

Pau Mestre | Vilanova del Camí

Ràbia i eufòria han estat avui dues de les sensacions dels Moixiganguers a la seva segona plaça, Vilanova del Camí. Eufòria per haver reeditat el 2 de 8 amb folre de l’any passat i ràbia per treure’s l’espina de la Festa Major d’Igualada amb 2 castells de 8 pisos. Com a Igualada, els morats han estat valents encarant a primera ronda el 2 de 8 amb folre. El castell ha trobat un bon encaix entre pinya i folre i l’han donat per bo a la primera. Ha pujat còmode fins a l’aleta, fruit també d’un tronc apamat i ben treballat. Amb la baixada de la canalla, el castell s’ha girat i un dels 2 terços s’ha obert, obligant als quarts a mantenir la posició. Res però que compliqués en excés el castell. Amb el 2 descarregat i amb l’objectiu de la 2a tripleta de 8 de la colla, han triat el 3 de 8 a segona ronda. Tot i presentar bones mides, s’ha desmuntat amb l’acotxador col·locat. Hi han tornat a continuació, i amb el tronc més desgastat el cap de colla l’ha manat tirar avall novament. Les dificultats de Festa Major d’Igualada han passat factura. En repetició han triat el 4 de 8 que no descarregaven des del mes de juny, que s’ha descarregat sense dificultats. En una quarta ronda de millora han descarregat el 7 de 7 per donar rodatge a castellers de tronc i la canalla. Feina feta i amb el 3 pendent, que en 15 dies podria tornar a veure la llum.

Els Xiquets de Reus estant fent una gran temporada i venien de descarregar el 5 de 8 fora de casa. De menys a més preparen un setembre i octubre importants amb 2 diades al cap: la Festa Major de Misericòrdia i la Diada del Mercadal, amb la intenció d’estrenar el 3 de 9 amb folre i si poden, també el 4. Avui han fet una actuació de rodatge, amb castells molt al seu abast i executats amb molta solvència. Han descarregat primer un clavat 3 de 8 per encarar a continuació l’11è 4 de 8 de la temporada. A diferència d’anys anteriors on el 4 no l’aconseguien lligar bé i els havia suposat més d’un ensurt, aquest any l’hi han pres la mida, i amb el d’avui, ben treballat a tots els nivells, és l’any en què més n’han aconseguit descarregar. Han acabat l’actuació amb un tranquil 5 de 7.

La tercera colla en actuar han estat els Castellers de Terrassa, que enguany estan fent una temporada de transició. Algunes baixes importants de tronc han obligat a la nova tècnica a treballar nous castellers i ho estan fent a ritme pausat: el seu millor castell de l’any ha estat el 3 de 7 per sota, però no han revalidat encara el 2 de 7 ni el 4 de 8. Amb pocs efectius han fet una actuació senzilla de 7 pisos amb el 4 de 7 amb agulla,  i el 3 i el 4 de 7 que han descarregat sense cap dificultat. Veurem si el final de temporada els porta alguna estrena més o ho deixen per l’any vinent.

Les 3 colles han acabat l’actuació amb el pilar de 5. 2 per part dels Xiquets, 1 pels Castellers de Terrassa i el vano de 5 dels Moixiganguers.

Torre de 8 amb folre dels Moixiganguers d’Igualada (Foto Pau Corcelles)

 

 

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.