Diada amb contrastos per les tres colles a la Plaça del Vi de Girona. Els Minyons no han pogut completar el 3de10 però sí que ho fan per primera vegada amb el 3de9 amb folre i agulla, per acabar apuntant-se la segona millor actuació de la colla. Els Marrecs no poden amb el 3de9f i els de Mataró coronen el 9de8, una llenya desafortunada a pocs dies de Tots Sants.

Els Minyons de Terrassa, que a Girona se senten com a casa, han apostat pel 3de10 per tercera temporada consecutiva a la plaça del Vi. Novament ha pujat amb rapidesa, col·locant el pis de setens amb certa comoditat, però a partir de l’entrada del pom de dalt s’ha complicat a nivell de terços. Justament amb l’aleta del castell semblava que s’assentava, però les manilles no s’han acabat de trobar còmodes en cap moment. Amb el castell rebregant per dalt i quan ja intentaven treure els dosos, ha acabat cedint pel pis de quints.
La caiguda no ha fet variar els objectius malves i en segona ronda han dut a terme el primer intent de 3de9f i agulla de l’any. Ha valgut la pena l’esforç que ha presentat l’execució, amb un tres força tancat de mides que ha complicat la feina del tronc, però amb la primera aleta ha semblat que es corregien. El castell ha presentat batalla durant el descens però l’han desfet amb molta cura per deixar el pilar lliure. A partir d’aqui calia treballar l’espadat central per dominar-lo, especialment a nivell de terç i quart. Finalment, i per primera vegada a la seva història, els de Terrassa se l’han pogut adjudicar. D’aquesta manera han saldat un deute pendent de la colla com és descarregar un castell de 9 amb l’agulla.
El recital malva ha continuat adjudicant-se l’imponent 5de9 de la tercera ronda, malgrat una pujada remenada que han estabilitzat en el moment de coronar-lo. La baixada ha estat treballada però sempre sota control. I per si no n’havia prou s’han acomiadat amb el pilar de 8, que han brodat, per segellar ni més ni menys que la segona actuació de la història de la colla. Grans Minyons que prometen i molt en aquest darrer tram de la temporada.

Primer 3de9 amb folre i agulla descarregat dels Minyons de Terrassa (Foto Ruben Pérez)
Primer 3de9 amb folre i agulla descarregat dels Minyons de Terrassa (Foto Ruben Pérez)

L’actuació dels Capgrossos de Mataró ha arrancat amb un clavat 3de9 amb folre que pràcticament ni l’han suat, mostrant una solvència absoluta i sobretot donant credencials pel 5de9 amb folre que dimarts provaran a Vilafranca. En segona ronda arribava un dels moments del dia quan han apostat pel seu primer intent de 9de8, amb tres enxanetes, que ha evidenciat problemes a l’estructura del tres. Han coronat el castell però no han aconseguit aturar el moviment i quan intentaven sortir els dosos ha acabat petant. En tercera ronda

Primer 9de8 amb tres enxanetes carregat pels Capgrossos de Mataró (Foto: Ruben Pérez)

La Plaça del Vi de Girona ha viscut expectant la diada de Sant Narcís, que ha servit per la colla local per intentar el 3de9 amb folre per primera vegada. Ho han provat fins a tres ocasions, les dues primeres mostrant unes mides un pèl obertes, en primer torn no han arribat a col·locar els sisens quan han decidit baixar-lo, i en el segon atac no ha arribat gaire lluny més.
Els de Salt han aparcat el 3de9 i han donat pas al 5de8, que tot i anar un pèl lent s’ha mostrat molt segur en tot moment. Li han pres la mida i ja és el quart que completen aquest curs. Quina manera de refer-se! El 2de8 amb folre ha estat el castell escollit en tercera ronda que han saldat, com en el 5, de manera brillant i un cop descarregat amb la pinya reivindicant tornar a provar el 3de9f. I hi han tornat. Després de 3 hores d’actuació i fent ús d’una altra ronda, els Marrecs han tornat a abordar el castell de 9. Les sensacions eren millors però amb l’entrada dels dosos s’ha complicat, perdent mides i no podent superar una forta rebregada que s’ha endut el pis de quints quan tenien l’aixecador col·locat. El 3de9f marrec haurà d’esperar.

El 5de8 dels Marrecs de Salt ha estat el seu millor castell (Foto Ruben Pérez)
El 5de8 dels Marrecs de Salt ha estat el seu millor castell (Foto Ruben Pérez)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.