Els Minyons completen el primer 3de9f de l’any a la diada de Sant Jordi

0
603

Els Minyons completen el castell de 9 més matiner de tots i segellen una gran actuació on també han estrenat el 5de8. Els Castellers de Terrassa confirmen el seu gran inici de temporada i descarreguen la torre de 7.

Sergi Forrellat | Terrassa

Pendents del cel després d’una pedregada a Terrassa, la diada de Sant Jordi s’ha pogut completar finalment sense afectacions del temps. I sort, perquè la que s’ha vist avui ha estat la millor diada d’un Sant Jordi que mai s’hagi fet.

Els Minyons de Terrassa han estat els protagonistes, que s’han mostrat ambiciosos ja de sortida completant un 5de8, que s’ha erigit ferm i s’ha solventat amb agilitat, tot i que la banda del dos s’ha ajustat massa a la del 3, no els ha complicat la vida per descarregar-lo. En segona ronda ha arribat el plat fort de la jornada i la segona estrena del dia: el 3de9 amb folre. Els malves havien obert la possibilitat d’intentar-lo al vespre d’avui, de fet amb la sortida del 5de8 ja era prou indicador de les seves intencions. Després del recompte de camises suficient per atacar-lo s’hi han atrevit per dibuixar la primera aleta d’un castell de 9 en aquest 2016. L’estructura ha patit una rebrincada al pis de quarts però s’ha defensat sense massa obstacles, i, tret d’això, ha estat un 3de9f força solvent. Aquest és el castell de 9 més matiner de la història (Decennals de Valls a banda) i arriba uns 15 dies abans que els mateix Minyons se l’apuntessin en la temporada anterior, mentre que el 5de8 també significa el primer de l’any que aixeca una colla.
Han tancat l’actuació amb el 2de8 amb folre, que ja s’havien apuntat fa uns dies a Barcelona. El d’avui però ha incorporat una novetat en el pis de quints, i malgrat s’ha hagut de defensar a nivell del folre, l’execució ha millorat al primer ofert aquesta temporada. La gran actuació dels de Terrassa s’ha tancat amb un correcte pilar de 6.

Els Minyons avancen el castell de 9 i s’apunten el més matiner de tots (Foto @minyons)

Per la seva banda el balanç de l’actuació dels Castellers de Terrassa també ha estat molt positiu. El 5de7 ha sigut el seu castell de sortida, construcció que ja coneixen prou bé enguany perquè ja és el sisè de l’any. A continuació han apostat pel 2de7, el millor castell d’un gran inici de temporada pels de la camisa blau turquesa. L’han resolt amb les mides un pèl tancades i treballat a terços, però sense suposar cap mal de cap. Han tancat amb el 4de7, castell que, tal com s’ha presentat, lleuger a partir de terços, tot sembla indicar que ja posen la mirada en la versió de 8 pisos.

Torre de 7 dels Castellers de Terrassa, segon de la temporada (Foto Sergi Forrellat)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.