Dilluns, 21 setembre 2020

Els millors Xicots

|

La consolidació dels castells de 8, la proliferació de la torre de 8 amb folre durant el curs passat i molta feina d’assaig han dut als Xicots de Vilafranca a ser una de les formacions destacades de l’any.

Josep Torreño

El salt de qualitat d’aquesta colla es va confirmant a mida que avança el curs, com l’èxit del passat diumenge completant el primer 5de8, el castell més important que han descarregat mai. És el resultat d’una temporada eficient on els castells de 8 bàsics han tingut més protagonisme que mai, ja que els han plantat gairebé en tots els seus compromisos, a més de la consolidació de la torre de 8 amb folre que ja van aconseguir assentar el 2014. Tot plegat aconseguint grans resultats que els ha portat a convertir-se en la nova colla de 9, gràcies al 3de9 amb folre coronat el 29 d’agost passat durant la seva festa majoren en un dels capítols més brillants dels seus 33 anys d’història.
A més també han superat altres reptes històrics pendents com el pilar de 6, que ja havien coronat al 1988 per primer cop i que enguany han descarregat per primera vegada en tres ocasions consecutives.

Publicitat

El camí per arribar fins aquí no ha estat pas fàcil i són conscients que encara més complicat serà mantenir el ritme i el nivell, però malgrat tot en els darrers anys han superat alguns fets que en una altra formació potser hauria suposat una davallada important. Al 2010 va nèixer la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, la tercera formació vilafranquina i fundada per exmembres dels vermells. També han patit diverses entrades i sortides de castellers, fet que no els havia permès consolidar del tot els seus troncs. Per altra banda conviure a la Vila amb una de les formacions més importants del panorama, els Castellers de Vilafranca, tampoc és fàcil.

Possiblement tot això els fa més forts i malgrat no passen del centenar de castellers en un assaig habitual, l’experiència i veterania de molts dels seus castellers és un punt a favor. Al 5de8 per exemple hi pujava a terços de la torre un veterà casteller que enguany només ha participat al tronc d’un 4de8. Però sense la combinació que les ganes i il·lusió aporta una nova fornada de Xicots joves i compromesos amb la colla, aquest salt de qualitat dels vermells tampoc hagués estat possible.

La recta final de la temporada dels d’Aina Mallol estarà marcat pel repte d’ajuntar els seus millors castells -el 3de9f, el 5de8 i torre de 8 amb folre- a la propera diada del Roser del 31 d’octubre, sense descartar una estructura inèdita per la colla; el pilar de 7 amb folre.

Dades

Quan encara no ha acabat la temporada del 2015 els Xicots de Vilafranca ja han superat i millorat el curs del 2014:

20152014
3de9f 1c*1i / 1id
5de8 1d*1I
tde8f 6d5c / 1c
3de8 20d 12d / 1c
4de8 17d 16d / 2c
pde6 3d* / 1c -

*Primer de la seva història
d=descarregat c=carregat i=intent id=intent desmuntat

Publicitat

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.