Diumenge, 20 Octubre 2019

Els Marrecs de Salt ja apunten al 5de8 i al castell de 9

El full de ruta de la tècnica dels Marrecs compleix els terminis que s’havien fixat a principis de temporada. Diumenge a Girona van sumar una nova tripleta de 8, la segona en una setmana, i els assajos ja marquen quines seran les properes passes dels de Salt. La cap de colla, Iruna Rigau, valora molt positivament la intensitat i els bons resultats dels darrers compromisos i reconeix que “ara vé el més difícil”. El 5de8 i el 3de9, els castells sostre de l’entitat agafen forma i ja podrien tenir data fixada per l’estrena. “Teníem molt clar que el que féssim el mes de maig ens donaria permís per seguir somiant”, diu la cap de colla.

Fins al moment tot va sobre rodes i el juny pot ser un mes molt important pels Marrecs. Si no hi ha cap imprevist, l’aniversari dels Capgrossos de Mataró del pròxim dia 3, serà l’escenari escollit per encarar una catedral que els canvis al tronc i pom de dalt han obligat a retardar l’estrena. Els gironins, que ja li han col·locat els dosos a l’assaig, mantenen una bona sintonia amb aquesta construcció; van carregar-lo per primera vegada al Sant Narcís del 2014 i des d’aleshores l’han descarregat sempre que se l’han proposat, en 13 ocasions consecutives.

   

El 3de9, a les Colles de l’Eix

El 5de8 serà la passa prèvia abans d’encarar el 3de9f. Diumenge en acabar la diada del Temps de Flors l’Iruna va llençar el guant al gruix de la colla anunciant-lo per la setmana següent de Mataró, el 10 de juny a la Trobada de les Colles de l’Eix itinerant de la que enguany en són els amfitrions. Suposaria avançar-lo un mes i mig respecte a la temporada passada quan van completar-lo per primera vegada en la seva història.

Prova del 3de9 en un assaig d’aquesta temporada

Li han posat els sisens a l’assaig i esperen fer-ho com a mínim un parell de vegades més. “No hem hagut de tocar gaires peces respecte el 3de9f de l’any passat i això ens juga molt a favor“. “La colla hi creu i en parla en veu baixa, el que ens falta és ser prou gent per poder-lo fer. Són aquelles camises que encara han d’arribar i si hi són, el farem”. L’Iruna reconeix que no és molt partidària de fer aquests anuncis “perquè l’any passat el tres era un castell nou per la colla, però ara ens veiem prou forts per fer-ho i amb la necessitat per fer una crida a la gent. Si la colla respon, no tinc cap dubte que anirà bé”.

El constant creixement de la colla gironina pot donar altres fruits, com el 4de9f, castell que mai han intentat. Als assajos es treballa i el fet d’avançar terminis en els seus castells top permetria pensar en un primer atac abans de finalitzar l’any si la feina surt bé. Tot i això, Rigau diu que el mètode marrec és treballar pensant en clau de futur “i potser és una feina que ens dona fruits l’any que ve. Necessitem fer molts quatres de 8 que la temporada passada ens va costar trobar”. Els passos que la colla està disposada a fer en les setmanes que vénen marcaran el camí “i si fem un canvi de mentalitat, crec que la gent ja veurà que ens anem apropant al 4de9f. Anirem treballant, quan els assajos diguin i siguem gent a l’assaig, el portarem a plaça”. 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu