Dimecres, 1 desembre 2021

Els Ganàpies de la UAB carreguen per primera vegada un castell de set i mig

|

- Publicitat -
26.05.2014

[dropcap]P[/dropcap]er començar els Ganàpies van descarregar amb comoditat el 3 de 7, castell que ja havien descarregat tot just feia una setmana a Tarragona i que representava el tercer de la temporada. A segona ronda va arribar la prova de foc: l’assalt al 4de7 amb l’agulla, el primer castell de la gamma alta de 7 que van portar a plaça per primera vegada en el seus gairebé 20 anys d’història. Els Ganàpies van carregar el 4 amb agilitat, i van defensar la baixada d’aquest amb molt d’ofici. Un cop es va fer l’aleta del pilar de 5, l’enxaneta del pilar va baixar i el pilar va cedir quan aquesta li feia la motxilla a la dos. Així doncs, 4 de 7 amb el pilar carregat, el primer de la història dels Ganàpies de la UAB.

A tercera ronda, els Ganàpies van carregar el 7 de 6, castell que va permetre rodar diversos castellers a nivell de canalla, tronc i pinya però que malauradament va fer llenya poc després de la segona aleta. Els Ganàpies van tancar una actuació històrica amb tres pilars de 4.

Publicitat

Els Xoriguers de la UdG, per la seva part, es van voler treure l’espineta del pilar de 6 folrat pel qual havien treballat tant aquesta temporada, que van carregar per primer cop a la seva diada. A primera ronda van descarregar un 4de7 molt ben parat, i a segona ronda van provar el pilar de 6 amb folre per segona vegada a la seva història i, aquest cop sí, el van descarregar, afegint el 5de6 en la tercera ronda. 

Els Passerells del Tecnocampus van completar el 3 i el 4de6 i com a construccions més destacades. El 3de6 carregat va ser la millor construcció dels Engrescats de la Ramon Llull, mentre que els Emboirats de la Universitat de Vic i els Penjats del Campus Manresa van completar tres estructures de 5 pisos.

Un cop acabada l’actuació, els Ganàpies van fer entrega dels Ganapremis (premis de la colla que s’entreguen a cada Diada Ganàpia) i posteriorment es van desplaçar a la Gespa de Ciències, on van gaudir juntament amb la resta de colles d’animació i concert a càrrec d’en Jaume Barri.

L’última diada de la temporada castellera universitària tindrà lloc a Marató aquest dijous 29 de maig. La “Macrodiada” dels Passerells del TCM aplegarà totes les colles universitàries del país.

ganapies

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.