Dissabte, 8 maig 2021

Els Castellers de Vilafranca brillen amb la primera tripleta de l’any

|

- Publicitat -

Els Xicots de Vilafranca també protagonitzen les millors Fires de la seva història gràcies a la clàssica de 8 més matinera de la colla. 

Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

En un obrir i tancar d’ulls. La diada de les Fires de Maig s’ha desenvolupat amb menys d’una hora de rellotge, pilars de premi a banda, en una exhibició dels Castellers de Vilafranca, que han plantat els seus primers castells de 9, i dels Xicots de Vilafranca, amb la seva primera clàssica de 8. En una altra lliga, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha completat tres castells de sis.

Tot plegat ha fet que la diada de les Fires, en altres ocasions feixuga i escassa de públic, s’hagi convertit en una bona atracció pels espectadors amb ganes de veure castells de qualitat.

La diada l’ha obert els Xicots de Vilafranca amb el segon 3de8 de l’any, quan tan sols passaven 2 minuts de l’hora inicial. Un 3de8 que, tot i mostrar-se un pèl obert a la rengla del mig, l’han treballat amb comoditat i no ha perdut les mides.  Just quan els quarts dels vermells sortien de la seva posició els Castellers de Vilafranca ja alçaven els segons del 4de8 amb l’agulla, que han completat per tercera ocasió després d’un bon domini a nivell de terços en l’estructura del 4 i el control dels pilaners per defensar la baixada.

4de8 xicots
Primer 4de8 de l’any dels Xicots de Vilafranca (Foto Josep Torreño)

L’actuació, a l’antiga, ha fet que els Castellers i els Xicots conicidissin encarant simultaniament el seu segon castell, el 3de9 pels verds i el 4de8 dels Xicots, però finalment els vermells han acabat desmuntat la pinya. Així s’ha pogut veure el primer 3de9 dels de Cal Figarot en solitari, ràpid fins a coronar i nerviós a la sortida de la canalla, que un cop tret el pom de dalt han aconseguit aturar.
Els vermells han encarat el 4de8 de seguida i també s’ha mostrat efectiu, tot i que li ha mancat una mica de ritme i suavitzar els nervis, però en cap cas ha perillat.

El 4de9 amb folre dels Castellers de Vilafranca, el seu tercer castell, ha arribat 35 minuts després de l’inici de la diada. Feia 7 anys que no l’encaraven tan aviat, precisament a la diada de Fires de 2008, on només l’havien pogut coronar. El d’avui, tot i que s’ha obert massa entre el pis de segons i terços, l’han resolt amb aparent facilitat, malgrat els canvis obligats a darrera hora al pis de quarts.  Un castell que a més, servia per fer debutar gent al tronc, sobretot pels pisos inferiors.
Aquest és el primer que es veu enguany a plaça i el més matiner que s’ha descarregat mai.

En el torn dels Xicots de Vilafranca han completat la torre de 7, possiblement el castell que més els ha fet suar avui, treballant-la entre segons i els terços gairebé durant tota la seva execució.
Per acomiadar-se els verds han estrenat també el primer pilar de 7 amb folre de la temporada, marca de la casa, brillant, que no ha semblat que fos ni el primer de l’any ni tampoc el primer en 8 mesos, ja que no l’intentaven des del passat 21 de setembre, el darrer abans que les lesions del Concurs afectessin l’aliniació habitual.

pde7f

Al seu ritme, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha protagonitzat una actuació amb tres castells de 6, el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i la torre de 6. El poc gruix de camises per encarar castells de 7 en solitari ha provocat que afluixessin les seves pretensions. Fre de mà ben posat.

jove

Vilafranca ha gaudit avui amb una jornada ràpida i agraïda pel públic. Una horeta i cap a casa amb tots els castells completats, amb l’afegit que han significat les millors Fires de totes, les més importants pels Castellers i Xicots.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.