Dilluns, 25 octubre 2021

Els Castellers de Sants buscaran el 5de9f a Terrassa si l’assaig de divendres dóna garanties

Josep Torreño

|

- Publicitat -

Passi el que passi, els Castellers de Sants acomiadaran la temporada aquest diumenge a Terrassa amb la satisfacció d’haver reeditat la condició de gamma extra. Ja han completat el 2de9 amb folre i manilles en dues ocasions i tot apunta que diumenge podria arribar la tercera de l’any si mantenen la bona sintonia que ha mostrat la construcció. La torre serà un dels objectius, juntament amb els dos castells de 9 bàsics, que serviria per repetir un dels seus millors registres, però no tanquen la porta a somiar i apuntar-se una construcció inèdita que els de la camisa grisa dediquen amb intensitat en els assaigs dels darrers dies; el 5de9 amb folre.

El seu cap de colla, Pau Camprovin, ha dit a festadirecte.cat que les proves avancen bé, com en l’assaig del passat divendres “on vam colocar els sisens amb prou soltura“, però toca de peus a terra i manté prudència a l’espera de l’assaig definitiu de divendres vinent “el problema és si arribarem amb les proves i la confiança necessàries com per descarregar-lo“. Aquest és el missatge que transmet a la seva colla, que té molt clar que no el portaran a plaça si no veuen moltes possibilitats de descarregar la súper-catedral, un argument idèntic quan al seu dia han encarat la torre de 9 amb folre i manilles.

El principal handicap ara mateix és el poc rodatge del 5de8, un castell que han dominat sempre però que enguany ha arribat tard. De fet els borinots tenen una gran efectivitat amb el 5de8, ja que només els ha quedat en coronat en una ocasió, tot just en la primera vegada que el van atacar, a la temporada 2009. Des d’aleshores l’han completat en 41 ocasions.
Aquest 2015 només l’han fet dues vegades, l’11 d’octubre, precisament a Terrassa, i el passat 8 de novembre a Granollers. Per encarar aquesta mancança de rodatge en els assaigs dediquen força temps a treballar el 5de7 net, o el 5de8 amb el folre a terra fins els aixecadors, però en cap cas el fan sencer com sí que han fet amb el 3 i el 4de8.

L’assaig de divendres serà clau per repetir la prova fins a sisens i saber si estan capacitats per encarar aquest castell per descobrir “és un castell nou, i amb dues proves grans segur que no haurem vist tot el que el castell et pot demanar, i això ho sabem.” diu Camprovin, que haurà de dedicir amb la tècnica “sabent aquests condicionants, i valorant els pros i contres de fer-lo diumenge“.

Tot i així reconeix que el facin o no aquestes proves seran de gran profit i un gran alicient per així la temporada vinent “treballar aquest castell desde l’inici i poder arribar a dominar-lo com fem avui dia amb la torre.”

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.