Els Castellers de Sant Cugat volen fer el salt als castells de 9 aquest dissabte a Tarragona

0
280

Josep Torreño

Els Castellers de Sant Cugat podrien culminar la que ja és la millor temporada de la seva història fent el salt als castells de 9. A manca de dos assajos ho tenen gairebé tot a punt per intentar el 3de9f per primera vegada, l’objectiu més ambiciós de la seva història que s’han proposat per aquest dissabte a Tarragona amb motiu de la diada de l’Esperidió.

Hi arribaran assolint els millors registres en castells de 8, on destaquen el 5de8 i el 2de8 amb folre, les dues construccions que tradicionalment han obert la porta dels castells de 9 pisos. En les darreres setmanes han posat els quints a pràcticament a cada assaig i han descarregat el 3de8 amb el folre a terra, a més de col·locar els sisens en una ocasió. Unes proves que, pel co-cap de colla de l’entitat, Biel Samsó, són de “molta qualitat” i han deixat “sensacions molt bones” i que les volen repetir aquesta nit de dijous i demà divendres abans del compromís tarragoní.
Samsó assegura que la colla està preparada i ha fet “un canvi respecte aquest castell i altres castells grans en quant a treball i visualització”. I això que els vallesans, com la resta de formacions, tampoc no ho han tingut fàcil en les darreres setmanes. La situació política del país els ha obligat a suspendre assajos i en alguns d’ells han comptat amb menys volum de gent.

A 100km de casa

Si bé la majoria de formacions que han intentat un castell de 9 per primera vegada ho han fet a casa, els Gausacs no volen esperar a la diada del proper 28 d’octubre a Sant Cugat, on compartiran plaça amb els Castellers de Vilafranca i els de Sabadell. “Quan tens un castell preparat l’has de treure allà on et sentis segur”, diu Samsó, i afegeix que “la diada de l’Esperidió i acompanyats de la Jove de Tarragona és com estar a casa, ens sentim còmodes i ens motiva molt la diada i la plaça”. Hi ha confiança i la moral és alta, i fins i tot no descartarien la possibilitat de que el 3de9f sigui el castell de sortida.
Per aquest dissabte el programa també inclourà el 5de8 i el 2de8f, els millors castells de la colla a dia d’avui. La mateixa actuació que podrien revalidar el dia 28 a la plaça d’Octavià amb motiu de la Festa de la Tardor de Sant Cugat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here