Dimecres, 22 Gener 2020

Els Castellers de Sant Cugat fan pinya a la presó de Lledoners

Hi van participar uns 160 interns, entre ells Raül Romeva, membre de la colla, el Conseller Josep Rull i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart

Aquest dijous els Castellers de Sant Cugat estaven convocats al Centre Penitenciari de Lledoners per realitzar-hi un curs de castells dirigit al conjunt de presos, tot responent a la proposta realitzada pels mateixos presos i del membre de la colla Raül Romeva, actualment en presó preventiva al mateix centre per organitzar un referèndum d’autodeterminació.

   

Contràriament a l’essència del fet casteller, l’activitat es va haver de realitzar amb la presència limitada de 40 castellers, fet que va deixar fora de participació a molts més gausacs que no van poder assistir-hi i realitzar el taller.

 

Amb una introducció teòrica, d’on se’n va destacar com es construeixen els castells i com es poden identificar, es va donar pas a una part pràctica on els interns i els castellers van poder realitzar construccions conjuntes amb tota mena de posicions ocupades per personal del centre i reclusos, des del baix, crossa, laterals, primeres mans i fins i tot segons d’algun pilar i alguna formació de castell. Fins i tot al timbal, on més d’un hi va poder provar el toc de castells.

De l’activitat, el conseller Raül Romeva i el president d’Òmnium Jordi Cuixart en destaquen que “són aquestes accions les que ens porten el món de fora aquí dins i ens ajuden a obrir les presons, i en calen més, no només aquí, sinó arreu de les presons del país que és on també cal, i molt, aquesta feina”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado