Dijous, 23 Gener 2020

Els Castellers de Lleida presenten un vi solidari

Els beneficis d’aquest vi, DO Costers del Segre, aniran a un projecte benèfic de Lleida que s’escollirà d’un concurs de propostes

   

ACN | Lleida

Els Castellers de Lleida mostren la seva cara més solidària al voltant de la taula i la gastronomia amb un projecte que combina altruisme i enologia. Així els Castellers de Lleida han anunciat aquest dimarts l’imminent llançament d’un nou vi DO Costres del Segre, que recaptarà fons per un projecte benèfic encara per determinar. El bar bodega Blasi ha estat aquest migdia l’escenari d’una primera presentació. El vi, que es presentarà a la societat lleidatana el dijous vinent, dia 16 d’abril, a les vuit del vespre en la Seu Vella, està elaborat per l’enòleg del celler de Verdú, el barcelonès Enric Gil, amb un cupatge d’ull de llebre, syrah i merlot i un pas per bóta de roure de set mesos.

Josep Maria Mateo, responsable del projecte explica que “amb motiu del nostre 20è aniversari de Castellers de Lleida, vàrem creure necessari crear una iniciativa que ajudés a entitats de Lleida a poder finançar projectes solidaris. Seguint aquest esperit hem creat Castellersolidaris i, sota aquest nom, hem creat juntament amb la bodega Cercavins un vi solidari DO Costers del Segre que es vendrà als restaurants de Lleida”. Mateo explica que “els beneficis d’aquesta venda anirà destinada a una entitat de Lleida que presenti un projecte solidari”. Així els castellers convocaran un concurs de projectes per decidir cap a quina entitat destinen aquests guanys.

Els televisius Quim Mas Ferrer i Elisabet Carnicé apadrinaran la presentació que també comptarà amb un tast comentat del sommelier Xavier Ayala.

També s’està creant una Web www.castellerssolidaris.cat on s’explicarà tot el projecte i on es podrà consultar punts de venda del vi, així com els restaurants que es vagin sumat al projecte solidari.

Segons explica el sommelier Ayala “el vi és presenta amb un color cirera intens, net i brillant amb un reflex del mateix color que tenyeix la copa. En nas, ens trobem davant d’un vi amb uns marcats aromes de fruites vermelles i negres madures en primera instancia, com les mores, gerds, maduixes i aranyons. Un cop passats aquests aromes trobem notes especiades (pebre negre i clau), d’herbes aromàtiques (llorer frec i farigola) i perfums balsàmics (menta i eucaliptus). Golós, jovial i amb textura, les notes a destacar en boca, així com també la seva profunditat. És ideal per compartir amb carns a taula i sobretot fent pinya. Salut!”

Els Castellers de Lleida volen agrair la implicació i col·laboració d’empreses de Lleida com Eneresi, Puigdevall building experience, (col·laboradors especials de la colla) , Disaliment, Forn garrigues, AXA Montse de Benito, Caparrós Càtering, Como Pomona i Creativa.

962681

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado