Setmanari digtal

Dimecres, 10 de agost del 2022

Els Castellers de Barcelona s’apunten el primer 9de8 de la seva història

|

- Publicitat -

Josep Torreño | Vilafranca

Els Castellers de Barcelona fan el 9de8 amb una enxaneta i fan la millor actuació de la seva història. Per la seva part els Xicots de Vilafranca ataquen el 3de9f sense èxit.

Publicitat

La tripleta més gran dels de Barcelona

Imparables. Avui els Castellers de Barcelona s’han apuntat el primer 9de8 de la seva història, castell que han atacat d’entrada en la diada del Roser a Vilafranca.
El castell ha pujat remenat a la part del tres i s’ha complicat a partir de la primera aleta, però a l’enxaneta no li ha tremolat el pols i ha coronat els dos poms restants de manera brillant. I això que a nivell de quarts i quints el castell semblava indefensable, però amb el pis de dosos abandonant la seva posició (els aixecadors ho feien un cop coronat el seu pom) han posat tots els sentits per mantenir l’estructura en ferm i descarregar el primer 9de8 de la seva història, i amb una enxaneta!
Al 9de8 l’han acompanyat d’un solvent 4de9 amb folre i d’un treballat i tremoladís 3de9 amb folre que no ha perdut les mides i els ha permès defensar amb confiança. Per segellar la que ja era millor actuació de la seva història han carregat el pilar de sis, que ha cedit a la sortida de l’enxaneta.

Els vermells han sortit de plaça molt eufòrics, estrenant categoria de gamma extra tal i com han lluït en una piulada al seu compte de Twitter oficial i amb el privilegi afegit de ser la primera que completa el 9de8 amb un enxaneta a Vilafranca. És la segona colla, després dels verds, que s’atreveix a fer-lo amb un enxaneta.

El castell de 9 haurà d’esperar

Pels Xicots de Vilafranca avui era el dia escollit per convertir-se en colla de 9 amb l’anunciat atac sobre el 3de9 amb folre. Tot i les dificultats entre l’encaix de segons i terços que ha provocat que el castell pugés un pèl remenat, ha semblat assentar-se amb l’entrada del pis de sisens, però aleshores la canalla no ho ha vist clar i s’ha aturat a mig castell. La plaça els ha esperonat però no ha convençut als petits i han acabat desmuntant-lo quan gairebé tenien dosos col·locats. Han tornat a provar-ho però amb quints col·locats també l’han desmuntat, tot i corregir algunes peces amb les novetats a segons i a terços.
Els d’Aina Mallol havien completat la torre de 8 amb folre en primera ronda i un cop descartat tornar amb el 3de9f o el 5de8, han brodat un bonic 4de8 per acabar amb un treballat però eficaç 3de8.

Sabadell completa la clàssica de 8

Els Castellers de Sabadell han afluixat el ritme de les darreres actuacions en part per les absències destacades. Tot i així han completat una clàssica de 8 de manera sobrada, gràcies al 4de8, el primer que completen a Vilafranca divuit anys després de coronar el primer en el mateix indret, per acabar amb un estàtic 3de8 i una torre de 7 fàcil pels de la camisa verda.

9de8bcn
Primer 9de8 dels Castellers de Barcelona (Foto @castellistica)
Publicitat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.