Dijous, 08 de desembre del 2022

Els Castellers de Barcelona presenten la imatge gràfica del 50è aniversari

|

- Publicitat -

L’estudiant de disseny Ariadna González Verdera és l’autora de la imatge gràfica del logotip i la samarreta que acompanyaran els actes oficials del 50è aniversari que els Castellers de Barcelona celebraran el proper 2019. L’obra l’ha escollit un jurat format per un professional de la publicitat, un professor de disseny, un membre de la junta de l’àmbit de màrqueting, el President dels Castellers de Barcelona i un membre de la colla.

El president de la colla, Ramon Gil, ha explicat que van escollir un disseny a cegues i es van sorprendre en veure que, casualment, les dues propostes eren de la mateixa artista, estudiant de l’escola La Industrial de Barcelona.

Publicitat

L’Ariadna ha destacat la importància de rebre aquest premi: “és una gran oportunitat per a mi, una oportunitat com n’hi ha poques”. Ha intentat buscar l’essència dels castells a l’hora de crear els dissenys, però sempre mantenint la senzillesa que caracteritza el seu estil. Va documentar-se i va decidir il·lustrar un logotip que es pogués reconèixer fàcilment des de lluny i una samarreta que mostrés la unió del món casteller però sense que tingués molts detalls.
Ha agraït tota l’ajuda que ha rebut a l’escola per part de professors i companys, ja que explica que la part més difícil de tot el procés de creació va ser el moment de passar el seu disseny fet en paper a un format digital.
La dissenyadora havia assajat anteriorment amb els Xics de Granollers, però no havia tingut més contacte amb el món casteller. Conscient del volum de gent que mou la colla, s’ha mostrat molt il·lusionada en el fet que les samarretes oficials de l’any i tot els elements gràfics de l’aniversari duguin els seus dissenys.

La samarreta i el logo del 50è aniversari, obra d’Ariadna González

Al concurs s’han presentat dissenys de membres de la colla i de les escoles d’art La Industrial i La Massana.

Durant la següent temporada, els vermells celebraran els seus 50 anys duent a terme una sèrie d’actes destinats als seus castellers i al públic en general. Publicaran un llibre format per 50 fotos de pilars de 4 a llocs significatius de la colla o de la ciutat de Barcelona (Sagrada Família, Primer Local de la Colla, Hospital de Sant Pau,…); També faran una exposició fotogràfica i convidaran les 16 colles (una en formació) que tenen apadrinades a tot Catalunya a fer una diada conjunta, entre molts altres esdeveniments que es desvetllaran al llarg de l’any.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.