Dissabte, 17 abril 2021

Els Castellers de Barcelona i els Minyons planten el 3de9f a Vic

|

- Publicitat -

Òscar Montserrat | Vic

L’actuació d’ahir al migdia a la Plaça Major de Vic ha evidenciat que els castells de nou tenen bona salut en aquesta plaça llunyana, revalidant els galons de nou que va recuperar tot just l’any passat. I aquest any les dues colles convidades, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona, hi han portat el 3 de 9 amb folre, castell amb un rerefons totalment diferent entre ambdues colles.
Si la cara de la jornada han estat les dues colles convidades, la creu ha estat per la colla local, la dels Sagals d’Osona, els quals no han pogut completar els seus objectius, desmuntant fins a dues vegades el 4 de 8 i tant sols coronant el 3 de 8.
Però que es facin grans castells per les colles participants, no treu que la plaça ha presentat un aspecte força pobre pel que fa al públic present, el qual ha hagut de batallar, a l’igual que els castellers, amb la calor que hi feia.
Després dels pilars de quatre caminant per part de les tres colles, els encarregats d’encetar l’actuació han estat els Sagals d’Osona i ho han fet amb el 4 de 8. El castell que ja havien descarregat en tres ocasions aquest any els hi havia de servir per agafar confiança i encarar amb més confiança els següents castells però no ha estat així ja que fins a dues ocasions han desmuntat el castell amb dosos col•locats per indecisió dels més petits. En totes dues ocasions presentava un bon aspecte però tot just a l’entrada de dosos una de les rengles se’ls hi ha tancat i la canalla ha reculat.
En comptes de fer un pas enrere l’han fet endavant i a la segona ronda han optat pel 3 de 8, castell que havia quedat en tan sols coronat a la primerenca Diada del Mercat del Ram. El castell ha pujat amb bones mides i amb l’entrada de la canalla s’ha tancat a nivell de quints, però la confiança que no ha tingut la canalla amb el carro gros si que l’ha tingut amb el 3 de 8 i l’ha coronat amb convicció, a la baixada el castell ha anat perdent les mides i finalment ha acabat cedint per terços i quarts.
La caiguda ha passat factura i han tancat la diada amb un 5 de 7 que no els hi ha comportat cap mena de problemes, per acabar amb un pilar 5 i tres pilars de 4 al balcó on hi ha pujat tota la canalla.

Els segons en actuar han estat els Castellers de Barcelona, els quals tornaven a plaça a una actuació de compromís després de dos caps de setmana de descans, i ho han fet donant bona mostra del seu potencial. Han encarat al primer torn el 4 de 8 amb el pilar, castell que havia quedat en carregat en la seva primera temptativa de la temporada a primers de juny a Berga. El castell no s’ha presentat còmode però ha mantingut mides i l’estructura del quatre s’ha pogut completar sense excessius problemes, però no ha estat així amb el pilar, el qual ha patit fortes batzegades a la motxilla de sortida però que l’han pogut mantenir dret en tot moment, sent el primer descarregat per la colla barcelonina aquesta temporada.
Tot seguit han encarat el 3 de 9 amb folre, castell descarregat al mes de maig però que per l’aniversari va quedar en intent després d’un despenjament de la canalla. La caiguda els hi va passar factura i s’havia de veure com ho redreçaven, i ho han fet, i completament, ja que el castell l’han pogut completar no sense treballar i patir ja que la descarregada ha estat ben moguda i soferta, tant al tronc com al folre.
Descartats castells de la gamma alta de vuit per relleus i canvis al tronc i canalla, han tancat les tres rondes de castells amb un plàcid 4 de 8, amb estrena d’un segon de tan sols 15 anys.
La ronda de pilars ha vist el segon pilar de 6 descarregat de la temporada, pilar batallat a la descarregada ja que s’ha anat girant a nivell de segon. Tot seguit 4 pilars de 4 simultanis han tancat definitivament l’actuació de la colla barcelonina.

3de9 amb folre dels Castellers de Barcelona (Foto Roberta Esteves)

Els darrers en actuar han estat els Minyons de Terrassa, colla que es presentava a plaça amb la “ressaca” de l’extraordinària actuació realitzada fa tot just una setmana a la Festa Major de la seva població. I de nou han tornat a donar bona mostra del seu estat de forma d’aquest primer tram de temporada. Per a començar han encarat el 3 de 9 amb folre, castell que dominen a la perfecció i que passegen a totes les places que poden, agafant la confiança que els permeti encarar el 3 de 10 amb folre i manilles quan sigui l’ocasió.
Si han dominat el primer castell de la jornada, el mateix podem dir que han fet amb el segon, un 5 de 8 que no els hi ha comportat cap mena de problema en tot moment, i és que havent descarregat la mateixa estructura amb folre ja indica quin és el nivell d’aquesta colla amb aquesta estructura composta.
Per acabar han brodat un 2 de 8 amb folre, senyal inequívoca del nivell que la colla terrassenca presenta a cada plaça. Sense opció de pilar gran han tancat l’actuació amb un vano de 5.

Actuació de nivell la viscuda a Vic, i amb reptes per totes tres colles per més endavant. Els Sagals comencen les vacances amb deures pel segon tram de temporada, mentre que els Castellers de Barcelona enceten de la millor manera possible un juliol ben intens i exigent, i els Minyons de Terrassa encaren les dues darreres setmanes d’aquest primer tram de temporada abans de les preuades, tot i que curtes, vacances.

3de9f dels Minyons a Vic (Foto Minyons)

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.