Diumenge, 20 juny 2021

Els Capgrossos de Mataró completen el Verkami per immortalitzar el viatge a la Índia

|

- Publicitat -
12.06.2014
Jordi Pujolar | Mataró
La colla reuneix més de 6.500 euros a través del micromecenatge per editar un catàleg de luxe sobre el viatge

Els Capgrossos de Mataró seran el mes d’Agost a l’Índia per participar en un festival hindú que tindrà lloc a la ciutat de Thane -a la península de Bombai-. Es tracta d’una festa tradicional que commemora el naixement del déu Krishna i en la que participen els govindes, unes torres humanes similars als cartells. En aquest cas, les diferents colles alcen piràmides per arribar a trencar el ‘handi’, una olla plena de llet i espècies. El vessament sobre la torre simbolitza l’èxit col·lectiu. Per immortalitzar el viatge, els Capgrossos han reunit més de 6.500 euros a través del micromecenatge per muntar una exposició a la tornada i editar un catàleg de luxe sobre la fusió de cultures.

Les fotografies del viatge aniran a càrrec de la fotògrafa Kris Ubach i l’objectiu és que es pugui copsar a través de la imatge les diferències i punts en comú entre les dues cultures castelleres. A la tornada del viatge, que té lloc del 14 al 20 d’agost, es farà un exposició a Mataró i s’editarà un catàleg de prop de 150 pàgines.

Els Capgrossos han finançat aquest projecte a través d’una campanya de micromecenatge, aconseguint més de 6.500 euros, a falta encara de deu dies de tancar-se el termini per fer aportacions. La colla espera ara poder superar els 7.000 euros per fer un projecte de major envergadura. La colla del maresme se suma així als Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants, dues colles que han participat en el mateix festival en les darreres temporades.

1402569494515

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.