Dimecres, 22 Gener 2020

Els Capgrossos celebren els seus 20 anys amb 20 castells

Jordi Sala | Mataró

   

Els Capgrossos han començat la celebració del seu XXè Aniversari amb una diada atípica: 20 castells per celebrar cadascun dels anys que tenen d’història. La diada, a part d’aquest important repte, tenia com a objectiu reunir antics i actuals membres de la colla per celebrar junts aquestes dues primeres dècades d’història.

La jornada ha començat a quarts de cinc de la tarda amb una foto de família molt nombrosa i la plaça Santa Anna ha quedat tenyida de blau. Tot seguit, els capgrossos han anat per feina i han començat a atacar el repte que tenien: 20 castells.

Una diada diferent, amenitzada per Biel Duran i Pep Plaza i de retrobaments, no ha impedit als Capgrossos mostrar l’ampli ventall de gamma de 7, sumar una clàssica de 8 més, fer rotacions i estrenes en moltes posicions i estrenar algun castell. Destacar que vint entitats de la ciutat han acompanyat als de la camisa blaumarí a la celebració.

La primera ronda, un 4 de 6 amb agulla i un 5 de 6 simultanis han servit a membres no actius de la colla poguessin retrobar­-se amb les sensacions de fer castells. Tot seguit la primera estrena de la tarda: un 10 de 7. La tercera ronda s’han vist 4 castells simultanis: una clàssica de 7 amb pilar de 5, malgrat el 4 de 7 ha quedat en només carregat. Tot i l’ensurt amb el 4, en quarta ronda la segona estrena: el 12 de 7. Les tres següents rondes han servit per sumar una clàssica de 8: 3 de 8, 4 de 8 i torre de 7. La gamma alta de 7 ha protagonitzat la segona part de l’actuació: 5 de 7, 9 de 7, 3 de 7 amb agulla i 4 de 7 amb agulla simultanis, 5 de 7 amb agulla, 3 de 7 per sota i 7 de 7. En ronda de pilars, un vano de 5 (amb el pilar de 5 per sota) ha servit per finalitzar aquesta maratoniana jornada dels de Mataró.

Clàssica de 7 simultània

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado