Els Arreplegats volen anotar-se aquest dijous la primera torre de 8 amb folre i manilles

0
837

Josep Torreño

L’objectiu per la diada de dijous vinent és el més ambiciós dels universitaris, ja que per primera vegada es plantejaran tres castells de 8 pisos en una mateixa actuació. La novetat i una de les grans atraccions de la diada serà comprovar si són capaços amb la inèdita torre de 8 amb folre i manilles universitària, a més de tornar-hi amb el 4de8 -executat igual que amb la tècnica del món casteller convencional- a més del 3de8 amb folre i el pilar de 7 amb folre i manilles.

Sense laterals a les manilles

Precisament el pilar de 7 és fins avui l’única construcció emmanillada que ha protagonitzat aquesta colla formada únicament per estudiants universitaris. A la dificultat que sempre tenen els seus castells, com els condicionants pel pes i alçada dels seus troncs, especialment al pom de dalt, s’hi afegeixen altres com la quantitat de castellers que requereixen per assajar amb garanties una estructura amb folre i manilles. En el cas del pilar ho van resoldre amb l’enginy d’un estil propi, semblant al de les colles convencionals però adaptant-se al gruix de castellers disponibles.
I és que els que formen l’estructura del folre del pilar acostumen a treballar més aviat en solitari. És a dir, sense dependre tant de la pressió de pit dels de darrerra ni la pressió d’esquena dels de costat. En el cas de la torre de 8 s’ho plantegen diferent i el nucli del folre serà més similar al d’una torre de 9 clàssica.

Assaig del pilar de 7 amb folre i manilles del passat dijous (Foto:Maria Parra “Hep”)

Una de les innovacions que aplicaran a les manilles de la torre serà prescindir dels laterals, per una qüestió de recursos i de pràctica, i cediran més protagonisme als vents. El primer vent serà de menys alçada i agafarà la part inferior de la cama del quart, mentre que el segon vent serà més alt i agafarà cama més amunt, d’aquesta manera creuen que podran dotar més seguretat al pis de quarts. En total el folre de la torre 8 estarà integrat per 47 castellers mentre que a les manilles hi pujaran 18.

La torre de 8 amb folre i manilles pren forma a l’assaig dels Arreplegats (Foto: Maria Parra “Hep”)

Tornar a repetir el 4de8

La resta dels objectius no deixen de ser menys importants. Una vegada més crida especial atenció l’impressionant 4de8 universitari, amb la incorporació de diversos canvis al tronc respecte els de la temporada passada, quan el van descarregar per partida doble. Com és habitual en aquestes colles d’estudiants les entrades i sortides de castellers són normals i obliguen a renovar els troncs constantment, fet que dificulta la continuïtat de castells com el carro gros.
El 3de8 amb folre, que enguany ja el tenen al seu abast, podria ser el seu castell de sortida i com ja havíem dit, portaran en cartera el pilar de 7 amb folre i manilles, només descarregat en una ocasió, per acompanyar la que podria ser la primera tripleta de vuit universitària.

La diada se celebrarà a la Plaça de les Constel·lacions del Campus Nord de la UPC, a partir de les 16h del proper dijous 5 de maig, on també hi actuaran els Engrescats de la Universitat Ramon Llull, els Passerells del Tecnocampus de Mataró, els Bergants del Campus Terrassa i els Xoriguers de la Universitat de Girona.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.