Divendres, 14 agost 2020

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca: “Ens plantegem qualsevol escenari”

La cita és a finals d'agost i ja s'han anunciat els pregoners per intentar donar "màxima normalitat" a la situació

|

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, que se celebra entre el 29 d’agost i el 2 de setembre, no tenen clar si la festa es podrà celebrar aquest any ni com es podrà desenvolupar, en cas que la tornada a la normalitat després de la crisi sanitària ho permeti. “Ens plantegem qualsevol escenari”, ha assegurat un dels administradors, Pablo Sancho. “Ens plantegem alternatives de tot tipus per a qualsevol dels actes. Ara és un moment incert i costa endevinar què passarà”, explica. Tot i la incertesa, l’organització vol donar “màxima normalitat” a l’actual context i aquest dilluns ha anunciat que la poeta vilafranquina Anna Gual i el mallorquí Jaume C. Pons seran els pregoners.

També els pregoners volen injectar optimisme al moment actual. “Vivim una situació molt excepcional que no ens ha fet perdre la il·lusió i ens adaptarem al que hi hagi”, ha dit Gual. En aquest sentit, Pons aplaudeix la decisió dels administradors de continuar endavant amb els preparatius per mantenir viva la il·lusió per la festa “davant tant misèria i morts”.

Publicitat

Els administradors afirmen que l’any serà “difícil” per a tothom i acabarà provocant que en menor o major mesura, la Festa Major d’aquest any serà “diferent”. Sobre les decisions que s’hagin de prendre, assegura que hauran de ser “consensuades” amb l’Ajuntament i la ciutadania: “És una festa popular de tota Vilafranca”

De moment, però, els administradors intenten treballar amb la normalitat que poden des del confinament i continuen fent passes endavant en la organització de la festa, com la presentació dels pregoners. “No se com serà la Festa Major, però igual que hi ha administradors, hi ha pregoners i hi haurà pregó”, assegura Sancho.

Concurs literari

A banda dels noms del pregoners, una de les novetats que s’ha donat a conèixer aquest dilluns és la posada en marxa d’un concurs literari obert a tots els públics en el que es proposa a la ciutadania fer un poema sobre la Festa Major de Vilafranca. S’establiran tres categories, en funció de l’edat, que es batejaran amb el mateix nom que els guardons dels Jocs Florals, però el premi serà compartir el poema guanyador al costat dels pregoners durant el pregó.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.